Извор: mod.gov.rs
Uncategorized

Вулин: Војска Србије мора да буде толико јака да нико не жели са њом у сукоб

Министар одбране Александар Вулин кратко је прокоментарисао циљеве модернизације Војске Србије и спекулације о евентуалном распаду Европске Уније.

„Рат нико не жели и нико му се не радује. Рат можемо избећи једино уз снажну политику и војску коју сви поштују и са којом нико не жели да дође у сукоб, баш као што је српска војска“, изјавио је министар одбране Александар Вулин одговарајући на питање новинара како коментарише могући сценарио немачке војно-обавештајне службе по коме у будућности може доћи до распада ЕУ и рата у Европи.

Извор: mod.gov.rs

„Све војно-обавештајне службе проверавају све сценарије и могућности будућих догађања. Оно што је било посебно занимљиво је да је било врло гласно речено да они не могу да искључе могућност некаквог рата у Европи. И то је нешто што и ми морамо да разумемо, да ниједна војска не сме никада да искључи рат као најгоре средство, рат као нешто чему се нико од нас не радује и не жели да се тако нешто деси, али војска служи за то да буде спремна за случај рата. Ако немачка војна служба не искључује ту могућност како онда наша војска може да каже да се не припрема за рат. Ми се припремамо за рат, ми смо увек спремни за то, а рат ћемо избећи само уколико будемо имали јаку и снажну политику баш такву какву сада имамо, ако будемо спроводили политику војне неутралности и наравно ако будемо имали војску коју сви поштују и са којом нико не жели да дође у сукоб. Српска војска је баш таква“, рекао је министар Вулин.

Извор: МОД РС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Почела модернизација нових „мигова“ на Батајници

Нападач у Тексасу бивши припадник оружаних снага САД

Матис за дипломатско решење сиријске кризе – али против Асада

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon

Истакнуто