МОД РС
Uncategorized

ВУЛИН: Војска се не прави преко ноћи, мора да се развија

Министар одбране Александар Вулин је изјавио данас у скупштини да Србија мора да развија своју војску, као што то раде и друге државе, пре свега због одбране земље и да су зато повећана средства у буџету за ту намену.

– Војска се не прави преко ноћи, мора да се развија, јер ако заостаје као што је то био случај од 2000. до 2012. она престаје да обавља своју основну функцију, а то је одбрана земљу. Да бисте бранили земљу морате да имате јаку војску и данас ми јесмо гарант стабилности у региону, зато што смо јаки, а не зато што смо слаби, када сте слаби нисте гарант никоме.

ИСПОВЕСТ СТАНЕ, СУПРУГЕ ПОЛИЦАЈЦА КОЈИ ЈЕ УБИО МИРОСЛАВУ И СЕБЕ: Много сам га волела! Били смо срећна породица док у наш живот није ушла ОНА

Вулин је рекао да је занимљиво питање, не зашто ми јачамо своју војску, већ зашто је рецимо Хватска подигла своје учешће буџета у БДП -у за одбрану са 1,23 на 1,3 одсто.

– Зашто се они науружавају као чланица једног моћног савеза који би их заштитио. Ми немамо разлога да се плашимо али морамо да пратимо шта се дешава око нас. Зашто не питате зашто су Словеници подигли за 48 милиоана евра одбрамбени буџет, Чцешка за 235 милиона евра, Словачка за 110 милиона евра, мирна и неутрална Швајцарска за 200 милиона евра, Шведска је такође то урадила.

(ВИДЕО) Делије на Келну двосмисленим транспарентом подржале Ратка Младића: Да ли ће се протумачити шифрована порука?

Вулин је рекао да није зато питању зашто се ми опремамо и модернизујемо већ питање зашто то раде неке друге земље.

Каже и да је неодговорно мислити о Србији као земљи око које ће вечно цветати руже и да никада неће доћи до нас ништа што угрожава нашу безбедност, јер, како каже, то на Балкану никада не може да се каже.

(ВИДЕО) НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ У ИСУСОВОЈ СТАТУИ! Погледајте шта су пронашли!

Вулин истиче да војска има три главна задатка – одбрану земље, учешће у мировним мисијама и помоћ цивилним органима у природним непогодама и слично и за сва та три задатка је повећан буџет.

ХРВАТСКА ЈЕ НАЈГЛУПЉА ЗЕМЉА У ЕВРОПИ, КОМЕНТАРИ ГЛАСАЧА ПОБЕДИЛИ: „Хрвати су ограничени људи без мозга, који мрзе цео свет“

– Сада питају зашто се војска наоружава, опрема и повећава свој борбени и бројни састав, а ко би током поплава спасио Обреновац и Шабац – додао је министар одбране.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дипломатски рат: Грчки војни пилоти одбили да поздраве Ердогана

УБИЋУ СЕ ПРЕД КАМЕРАМА АКО МЕ ВРАТЕ У ХАГ! Шешељ: Тамо не идем добровољно! Могу да ме одведу само у ланцима!

СТЕФАНОВИЋ: Нови рачунари, возила и униформе полицајцима!

Извор: Танјуг

Оставите коментар