МОД РС
Uncategorized

ВУЛИН: Војна неутралност се поштује због снаге наше војске

Један од разлога зашто се војна неутралност Србије поштује и зашто би се у неким будућим сукобима поштовала – јесте снага наше војске, оцењује министар одбране Александар Вулин.

„НАТО пакт безусловно поштује нашу неутралност, баш као што је поштују и Организација Уговора о колективној безбезности, Руска Федерација и све остале земље, али један од разлога зашто се поштује и зашто би се у неким будућим сукобима поштовала, јесте снага наше војске“, рекао је Вулин за Танјуг.

(ВИДЕО) БРИТАНЦИ БРУТАЛНО ИСМЕЈАЛИ ХРВАТЕ! Они немају појма ДА СЕ ПАРКИРАЈУ!

Министар је, упитан да ли би се у случају неког отвореног конфликта поштовала војна неутралност Србије, рекао да, ако је земља довољно снажна да стане иза своје одлуке, издржи је и супротстави се сваком ко мисли да војну неутралност може да окрене на једну од страна – онда ће неутралност бити заиста и поштована.

„Ако сте слаби, ако немате могућност да станете иза сопствене одлуке и да гарантујете за њу својом снагом, онда се ваша неутралност не поштује, онда ће свако од ваше земље или од вас, узети оно што му је потребно. Овако, ми ћемо бити војно неутрални, у било каквом светском сукобу остали бисмо војно неутрални, а нашу неутралност свако би поштовао, јер не би било смисла да од Србије прави једног моћног непријатеља, поготово кад то нисмо никоме“, рекао је Вулин.

(ВИДЕО) „ЖИВ НЕЋУ ДОЧЕКАТИ ПОНЕДЕЉАК“! Трефов син се поверио друговима, после два дана је био мртав! Постоји ли веза са 3 БЕТОНИРАНА ЛЕША ИЗ ДУНАВА

Србија нема разлога да се плаши било кога, јер својом политиком и понашањем није изазвала ничију реакцију, напомиње министар, због чега сматра да би заиста било јако тешко пронаћи разлог да се неко сукоби са нашом земљом.

„Променила су се времена и од НАТО агресије, промениле су се и светске прилике, нисам сигуран да било ко може уопште да размишља о томе да нападне Србију и зашто би, уосталом, и то радио“, пита се министар.

ФИЛМСКА ПРИЧА: Мучки убио Тихомира Поњевића (23), па 13 година живео нормално

Примећује, међутим, да постоје и друге безбедносне претње, које нису у било ком пакту, или у некој држави – терористичке, сајбер претње, затим миграције, које као кризу на светском нивоу носе са собом бројне изазове и претње и на све то се, каже министар, мора одговорити.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СТРАВИЧАН СНИМАК НЕСРЕЋЕ У НОВОМ САДУ: Жену прегазио на пешачком, погинула на месту!

„Нису ово времена ровова и размене артиљеријске ватре, ово су времена у којима се претње показују на друге начине и ми се трудимо да одговоримо на све“, рекао је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Руски тајни алат у срцу америчког безбедносног система

САЗНАЈЕМО: 10. јануара председништво СНС одлучује да ли ће пролећни избори бити САМО ГРАДСКИ ИЛИ И РЕПУБЛИЧКИ!

ЂИНПИНГ ДЕМОНСТРИРА СИЛУ: Војско, не бој се смрти!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Fri
20°
Sat
14°
Sun
16°
Mon