Извор: mod.gov.rs
Друштво Србија

Вулин: Улагање у Војску – улагање у стандард свих грађана

Улагање у Војску Србије је улагање у стандард сваког грађанина, изјавио је министар одбране Александар Вулин током обиласка радова у Интернату Војне гимназије у Београду.

НОРВЕШКА: Косово је држава, Русија непријатељ, Србија је у сваком случају на губитку

Према речима Александра Вулина, сви радови у Војној гимназији теку како треба и задовољан је што ће наша деца и наши питомци веома брзо моћи да обављају наставу и да живе у најбољим могућим условима.

„Војно школство ће се даље развијати и наша идеја је да уложимо и више новца и више пажње у војно школство и ове године ћемо моћи да кажемо да ћемо имати већи број уписаних ђака, одељења и одговарајућих усмерења која ћемо обезбедити за њих и на тај начин ћемо задовољити потребе Војске Србије“, рекао је Вулин.

БИЋЕ ПАПРЕНОГ УДАРАЊА ПО ЏЕПУ: Возачи, ово су нове измене Закона о безбедности саобраћаја! Ево колико ће вас сада коштати прекршаји!

Али не само Војске Србије, додао је Вулин, јер сваки дечак и девојчица који заврше средњу војну школу, а наравно после тога и Војну академију, су од велике подршке и помоћи читавој нашој земљи.

„Свако улагање у Војску Србије је улагање у стандард сваког грађанина ове земље“, истакао је министар одбране.

Нагласио је да подизањем квалитета живота припадника Војске Србије ми подижемо квалитет живота и сваког грађанина ове земље.

„Хоћу да сваки родитељ зна да када нам пошаље дете у средњу војну школу или академију, оно ће се школовати, живеће и радиће у складу са највишим могућим стандардима. Имаће и најбољи смештај, најбољу храну и најбоље професоре и све могућности да се квалитетно школује, да напредује и постане заиста на понос својој војсци и својој земљи“, поручио је Вулин.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БОКСЕР СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Од бруталних удараца добио излив крви у мозак!

Додао је да ће се наставити са улагањима.

„Ове године смо за Војну академију одвојили око 300 милиона динара, за Војну гимназију је само за ову прву фазу одвојено више од 30 милиона динара и неће бити мањка новца када је у питању стандард и квалитет живота наше деце“, напоменуо је Вулин.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПАО ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОР ЗБОГ ПРИМАЊА МИТА: Узимао све по 500 ЕВРА! Изашао с ручка из кафане па му на улици тутнула у руке свежањ новчаница!

Ректор Универзитета одбране генерал-мајор Младен Вуруна изразио је задовољство напретком грађевинских и инфраструктурних радова у Интернату Војне гимназије.

„Заједно с радовима који се спроводе и у Војној академији, врло брзо ћемо имати одличне услове и за ученике Војне гимназије и Средње стручне војне школе, за кадете Војне академије и Медицинског факултета Војномедицинске академије. Осим тога, имамо квалитетне акредитоване студијске програме и с овим веома добрим условима за живот и рад пружамо им најбоље могуће услове за школовање, а све то за добробит наше Војске и наше државе“, истакао је генерал Вуруна.

Данашњем обиласку присуствовали су и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић, начелник Војне академије пуковник Мирослав Талијан, начелник Војне гимназије пуковник Мирослав Гвозденовић и начелник Управе за инфраструктуру Министарства одбране потпуковник Слободан Старчевић.

Радови, који се изводе на приземном нивоу, обухватају прилазни плато, уређење и замену столарије, подних површина, санитарног чвора, молерско-фарбарске радове, инсталације водовода и канализације, машинске радове и електро-енергетске радове.

„БИЛИ СУ БРУТАЛНИ, ЖЕЛЕО САМ ДА МЕ УБИЈУ“ Све језиве отмице познатих бизнисмена суровог ЗЕМУНСКОГ КЛАНА

Такође, реконструкција обухвата и реновирање ученичких соба, заједничких просторија, тоалета, читаонице и библиотеке.

Крајем 2017. године Министарство одбране започело је инфраструктурне радове у Војној академији који обухватају реновирање платоа за постројавање, Спортског центра, пиштољске стрељане и унутрашњост смештајних капацитета како би се побољшали услови живота и рада кадета и старешина у тој високообразовној установи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Украјина добила статус „земље-кандидата“ у НАТО-у

ЈАНКОВИЋ ИСПРОЗИВАО ЂИЛАСА: Подржали смо га за градоначелника, А НЕ ЗА МИНИСТРА ИНФОРМИСАЊА ИЛИ ГЛОДУРА РТС!

ПУТИН: Важно је показати моћ, али не ударати песницама

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon