Друштво Србија

Вулин: Улагање у војно здравство – улагање у цело друштво

Министар одбране Александар Вулин посетио је Војномедицински центар Карабурма у коме су, у оквиру акције Министарства одбране, настављени организовани бесплатни лекарски прегледи за све грађане. Свако улагање у војно здравство и свако улагање у Војску Србије на крају се покаже као улагање у општи станадард, рекао је Вулин.

(ВИДЕО) КАД ЈЕ МАЈКА ЗАСПАЛА, ДАЛА САМ МУ НОЖ И ПОКРИЛА УШИ: Језива исповест девојчице која је годинама живела као биљка

Прошле суботе је у Београду прегледано 375 пацијената, у Нишу 465, а у Новом Саду 482, што са данашњим прегледима, којима се заокружује прошлонедељна активност броји више од 1.500 прегледаних.

Вулин је, том приликом изјавио да се данас у свим војномедицинским центрима на територији Србије наставља акција бесплатних прегледа за све суграђане који прошли пут нису стигли да буду прегледани.

Бакир спрема Бошњаке на рат

„Војно здравство, је наравно, на првом месту на располагању војним осигураницима, али оно је део свакодневног живота и ми хоћемо да поделимо своје знање и своје ресурсе и квалитет запослених у војном здравству и са цивилима“, указао је Вулин.

Свако улагање у војно здравство и свако улагање у Војску Србије на крају се покаже као улагање у општи станадард и покаже се као најбоље могуће улагање у квалитет живота у сваког од нас, нагласио је министар одбране.

Српски посланици обавестили Русе: НАТО врши невиђени притисак на Београд

Према његовим речима, Војска Србије и наше здравствене установе ће наставити са овом акцијом.

Данас је само у ВМЦ Карабурма прегледано 170 људи на специјалистичким прегледима, 120 на ултразвууку, 51 на различитим дијагнозама, рекао је министар.

„Дакле, можемо да кажемо да су сви који су дошли у војне установе прегледани и ја се надам, задовољни, и сигуран сам поносни на Војску којој припада и војномедицински центар“, истакао је Вулин.

Девојчицу (14) силовали два пута за вече, у два одвојена напада!

Управник Центра војномедицинских установа Београд пуковник Славољуб Сталетовић захвалио је грађанима што су ВС одали признање и одазвали се позиву да се прегледају.

Такође, захвалио је и министру Вулину и Управи за војно здравство што је пружила прилику да и грађани виде како функционише војно здравство.

(ВИДЕО) Прича ове Црногорке је хит на интернету, 8 милиона прегледа за 18 сати: Како ју је пас спасио од пљачкаша

Сталетовић је рекао да је данашња акција много боље и квалитетније организована јер су прегледи заказивани у одређено време и није било чекања.

„Надамо се да ће, како је министар рекао, бити још оваквих акција и да ће грађани који нису стигли, а који су нас упорно звали ових дана, имати прилику да виде како функционише војноздравствени систем“, поручио је Сталетовић.

(ФОТО) Младић убијен у сачекуши је шурак Дарка Миличића: Живео је брзо и раскошно, доказ је његов Фејсбук профил

Акција бесплатних прегледа грађана наишла је на велико интересовање у свим градовима у којима је била организована, па је у војноздравственим центрима она настављена и ове суботе, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Грађани су, такође, изразили задовољсво професионаношћу и квалитетом рада запослених у војним здравственим центрима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТУДЕНТИ ИЗ СРБИЈЕ НАПАДНУТИ У МОСТАРУ: Двадесет маскираних особа ПРЕСРЕЛО ИХ НА ПАРТИЗАНСКОМ ГРОБЉУ!

Јосиповић: Србија неће моћи да постане чланица ЕУ ако не призна независност Косова!

„Гардијан“: ЕУ троши милион на борбу против „дезинформација Москве“

(ВИДЕО) СРБИМА ЗА ПОНОС: Чајковски је најлепшу композицију направио у славу наше војске, а имао је диван разлог

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat