Извор: mod.gov.rs
Uncategorized

Вулин у седишту НАТО: ,,Нисмо заинтересовани за чланство, водимо политику неутралности“

Министар одбране Александар Вулин посетио је данас седиште НАТО у Бриселу, где се састао са заменицом генералног секретара НАТО Роуз Готемилер и са помоћником генералног секретара НАТО за инвестиције у области одбране Камилом Грандом. Том приликом је потврдио опредељеност Србије за војну неутралност.

,,Још једном сам поновио нашим домаћинима да Србија није заинтересована да постане члан НАТО савеза као ни било којег другог војног савеза, да ће наставити са политиком војне неутралности али да ћемо водити рачуна да нашу сарадњу са НАТО савезом кроз Партнерство за мир унапређујемо, настављамо и да све оно што је корисно за нашу земљу и за нашу војску узимамо. Да прихватамо све оно што ће учинити да се наша армија боље развија, да напредује, али исто тако све што је корист наше земље и нашег народа.“ – изјавио је Вулин.

Током разговора са заменицом генералног секретара НАТО министар одбране захвалио је и на учешћу НАТО у снагама КФОР и рекао да Србија никако не може да прихвати формирање војске Косова.

,,Сматрамо то безбедносном претњом и великим проблемом за читаву регију, али снажно подржавамо КФОР и улогу НАТО савеза у њему, и сматрамо да се улога КФОР ни на који начин не сме умањити и ни на који начин се на простору Косова и Метохије не сме осетити недостатак његова утицаја.“ – саопштио је српски министар одбране.

Извор: МОД РС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прогнозе пред изборе у Немачкој: Евроскептици постају највећа опозициона сила у држави!

Вучић: Нисмо уводили санкције Русији и нећемо то учинити

Даница Грујичић: Утврдити последице бомбардовања и размислити о тужби

Оставите коментар