Извор: sputnik.com
Uncategorized

Вулин: У Москви договорена даља модернизација технике и борбених система

Резултат разговора председника Александра Вучића и Владимира Путина у Москви је даља модернизација војне технике и борбених система, рекао је за РТС министар Александар Вулин. Започећемо интезивне разговоре о куповини хеликоптера а што се тиче система С-300 о томе је рано говорити, рекао је Вулин.

Са председником Србије у Москви је боравила делегација министара, међу њима и министар одбране Александар Вулин који истиче да је позиција Србије значајно промењена и ојачана на међународној политичкој сцени.

(ФОТО) ЉУБОМИРУ СЕ ДИВИ ЦЕО СВЕТ! У камиону прославио Светог Николу уз свећу, фотографије деце и икону

О личном контакту који су остварили председници Александар Вучић и Владимир Путин као и о ојачаној позицији Србије најбоље говори веома необична одлука Путина да уживо држи конференцију за новинаре одмах после разговора са неким лидером, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а Александар Вулин.

„Посета је била веома корисна и потврдила је да све што је договорено у претходном периоду се реализује на време чак и пре рокова“, рекао је Вулин.

У Москви је постигнут начелни договор о набавци шест хеликоптера „ми-17“.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) КО ЈЕ БИО БАГЗИ? Најпаметнији земунац, најбољи возач у клану, човек који може да „отвори“ све

„Започећемо интезивне разговоре о куповини хеликоптера а што се тиче система С-300 о томе је рано говорити. Веома је важно да ћемо радити на формирању хеликоптерског центра који би уједно био и једини ремонтни центар за хеликоптере у овом делу Еврпопе. Тиме ћемо наставити јачање наше војске али и опреме. Договорена је даља модернизација оклопних јединица и других борбених система наше војске“, рекао је министар одбране.

Председник Вучић је рекао да је Русија спремна да се укључи у дијалог о КиМ ако буде промене формата на чему инсистира Приштина која већ дуже време хоће да укључи САД.

„То би променило све јер ми већ дуже време трпимо притисак Приштине да укључе САД у дијалог. Ми ћемо у том случају инсистирати да се укључи и Русија. То говори о промењеној позиције када је реч о Србији јер би то суштински био повртатак дијалога у овире УН. Ми смо задовољни и овим форматом дијалога али ако се буде инсистирало на промени формата онда се мора рачунати и на укључење других земаља“, рекао је Вулин.

(ВИДЕО/ФОТО) ГАЗИО БЕЗ МИЛОСТИ! ТЕОРИСТИЧКИ НАПАД У МЕЛБУРНУ: Улетео међу људе, 16 повређено, дете критично!

Наводи косовских медија да је амбасадорка САД у УН Ники Хејли изјавила да ће радити на томе да Косово постане чланица УН за министра Булина нису никаква новост јер како каже они на томе одавно раде.

„И до сада су радили на томе. Они раде свој посап а ми ћемо радити свој“, рекао је Вулин.

Министар Вулин каже да се сусрет Вучића и Путина сигурно помно пратио на Западу али да ту није реч о неком посебном приближавању Србије Русији већ о ојачаној позицији наше земље.

(ВИДЕО) ДИРЕКТОРИ, ПОЛИТИЧАРИ, ЦАРИНИЦИ УХВАЋЕНИ НА ПРЕПАД НА СПАВАЊУ! Погледајте велику акцију српске полиције!

„Све се проучава, озбиљне земље проучавају и говор тела али то пре свега говори о значају који Србија има у свету. Ово није никакво приближавање било коме већ говори о једној новој јачој и стабилној Србији која је уважена међу партнерима“, закључио је Александар Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Молдавски председник: Са Русијом, или нас неће бити

Крике дечака из Лознице који је остао без два прста због петарди прво чули родитељи! Вриштао је од болова, било је страшно, једва су му сачували трећи прст

СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА: Да ли ће Сплићани у београдском затвору бити жртве освете?

Српски шверцери натерали мушкарца у реку, он се утопио, а они су га оставили!

Извор: РТС

Оставите коментар