mc.rs
Политика Србија

Вулин: Режим који се руга јасеновачким жртвама је усташки режим

Министар одбране Александар Вулин каже за РТС да је Србија за мировну политику и политику помирења у региону, али да ретко има саговорника са друге стране.

Александар Вулин рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да нико не може да разуме понашање Хрватске.

Министар одбране Републике Србије Александар Вулин, извор: Спутњик

„Други светски рат је завршен, фашисти су кажњени, а режим који се руга јасеновачким жртвама, режим који од ‘Олује’ покушава да направи хуманитарну операцију је усташки режим који не можете да разумете“, истиче министар одбране.

Каже да је хрватска влада јуче донела закон по којем ће свако дете до осмог разреда морати да види Книн и пита се шта ће им тамо показати. Вулин напомиње да председник Србије Александар Вучић води политику помирења и договора.

„Вучић води мировну политику у региону али ретко има саговорника са друге стране. Ми ћемо да наставимо такву политику“, истиче Вулин.

Објашњава да су речи које данас изговара реакција на оно што се дешава са храватском владом.

„Не могу да објасним да људи у 21. веку немају храбрости да склоне таблу ‘За дом спремни'“, додаје министар.

Говорећи о несрећи у фабрици „Милан Благојевић“ из Лучана, Вулин каже да је обишао повређене раднике и да су много боље.

„Министарство није власник ниједне фабрике, па ни фабрике ‘Милан Благојевић’. Министарство одбране има инспекцијски надзор, али једино потпуна аутоматизација тог процеса решава све проблеме“, објашњава Вулин.

Каже да је ситуација са пожарима у Кладову тренутно мирна.

„Горело је више стотина хектара. Ми смо деценијама запустили цивилну заштиту и немамо довољно људи у министарству који би се тиме бавили“, каже министар.

Напомиње да свако треба да зна како да реагује у случају непогода.

„Морате да ангажујете људе да знају да реагују и како, шта да ураде. 90 одсто посла је пало на МУП и захваљујем министру Стефановићу и припадницима полиције, али морамо сви да учествујемо“, каже министар Вулин.

Каже да Србија жели успешну, опремљену, сигурну и задовољну војску.

„Никада плата у војсци неће бити на нивоу инжењера, никада није била и нигде на свету није, али постоји читав низ ствари које вас мотивишу да дођете у војску и да останете. Ко не храни своју војску, храниће туђу“, закључује Вулин.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Додик: И ја, као и Пенс, позивам на поштовање „Дејтона”

Од фестивала љубави до фестивала наркотика: хапшења дилера на ,,Лавфесту“ у Врњачкој Бањи

ИНЦИДЕНТ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Муслимани се клањали упркос забрани полиције

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri