Ministarstvo odbrane/DAMIR BANDA
Политика Србија

Вулин: Прекинути преговоре ако Приштина укине Суд за злочине ОВК

Поводом покушаја укидања или измене закона о Специјалном суду за злочине ОВК, министар одбране Александар Вулин рекао је да ће, уколико се то деси, његов став бити да треба прекинути преговоре са Приштином.

ПРВЕ РЕЧИ Жике Тодоровића после велике породичне трагедије КИДАЈУ ДУШУ!

Александар Вулин је новинарима рекао да је од доласка међународне заједнице на простору Косова и Метохије убијено више од 1.000 Срба.

„За то скоро нико није одговарао. И сада, покушавају да укину суд да се никада више не да прилика да се суди за злочине над Србима. Уколико се то деси, мој став ће бити да треба да прекинемо преговоре“, рекао је Вулин.

Одговарајући на новинарско питање о покушају укидања Суда за злочине ОВК, министар је рекао да је Београд раније упозоравао да ће та иницијатива тешко проћи, јер у Приштини не постоји ни најмања спремност да се суди за злочине над Србима.

Језиво: Ево шта се дешава са вама док спавате током операције

„Нажалост, и у добром делу Међународне заједнице не постоји спремност да се суди за злочине над Србима. То је за нас апсолутно неприхватљиво. Онај ко би то покушао да уради мора да буде свестан да ће наићи на веома одлучну реакцију Србије и, ово говорим у своје име и није став Владе јер Влада није заузимала став о том питању“, нагласио је Вулин, пренело је Министарство одбране.

Поручио је да, уколико се укине суд који још није почео ни да ради, који још није издао ниједну једину оптужницу за злочине над Србима, онда ми немамо шта да тражимо у тим преговорима.

„Још увек нисмо добили Заједницу српских општина, нема оправдања за то, сада ако се не дозволи формирање ни Суда за ратне злочине над Србима, за злочинце из ОВК, онда немамо о чему да разговарамо“, рекао је Вулин.

(ФОТО) Код Скопља откривена масовна гробница: Она крије више од 200 скелета и језив узрок њихове смрти

Поновио је да је то његов став, а не став Владе јер она није заседала о том питању.

„Ја ћу заступати такав став – прекинути преговоре уколико нису у стању да изведу ни ту малу цивилизацијску обавезу. Малу цивилизацијску обавезу да судите за злочине над људским бићима на простору Косова и Метохије“, рекао је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Поповић о Вучићевој посети Русији и односима двеју земаља

Путин: Ниједна сила не може да заустави нашу победу

Србин ухапшен због шверца 121 кг дроге вредне 1,2 милиона евра

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat