Извор: mod.gov.rs
Uncategorized

Вулин: Повећање плата за војску, нова опрема, модернизација

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је стање у ВС веома добро, те да се до краја године може очекивати повећање плата свих запослених у војсци 10 одсто, као и набавка нове опреме и модернизација војске.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас да је стање у Војсци Србије веома добро, те да се до краја године може очекивати повећање плата свих запослених у војсци 10 одсто, као и набавка нове опреме и модернизација војске.

„Нема добре војске ако није задовољна војска. Очекујемо повећање до краја године у износу од десет процената за све припаднике војске“, казао је Вулин за РТС.

Он је додао да повећање стандарда војске кроз плате неће бити једина мера министарства, већ да очекује да се донесе читав пакет мера које би требало конкретно да помогну припадницима војске и њиховим породицама.

Вулин је рекао и да Министарство одбране са Министарством финансија тражи моделе како да се повећају примања запослених у сектору војске, те да ће његово министарство наставити да улаже у Војномедицинску академију.

Како је истакао, циљ државе је да се најбољи кадрови у војсци задрже у земљи.

Вулин је рекао да је у току доношење правилника који ће омогућити награђивање припадника војске и да ће најбољи кадрови бити награђивани у складу са постигутим резултатима.

Говорећи о новом наоружању које српска војска очекује, казао је да војсци недостају савремени противваздухопловни системи, а да што се тиче „ловаца“, ситуација ће се поправити када стигну „мигови“ из донације Руске федерације.

„Потребна нам је обнова нашег ратног ваздухопловства и противваждушне одбране. Наставићемо да побољшавамо квалитет, не само у ваздухпловству, него и копненој војсци“, рекао је Вулин.

ВУЛИН ДАНАС У ПОСЕТИ КАЗАХСТАНУ

Министар одбране Александар Вулин најавио је да данас одлази у посету Казахстану, где ће се састати са министром одбране и замеником председника, са којима ће разговарати и о наменској индустрији и могућностима представљања српске наменске индустрије у свету.

Вулин је истакао да је Казахкстан пријатељска земља и да ће састанци бити на највишем државном нивоу.

„Веома смо заинтересовани да покажемо читавом свету, нарочито оном који је пријатељски настројен, шта све производимо, шта можемо да понудимо њиховим индустријама и њиховом тржишту“, рекао је министар одбране за РТС.

Вулин је истакао да је ранија посета председника Србије Александра Вучића отворила врата ове посете, те потврдио да ће се, између осталог, у Казакхстану разговарати и о војној наменској индустрији.

 

Извор: Танјуг, Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Значајно повећање плата и пензија

Захарова о диму из руског конзулата у Сан Франциску

Договор за историјско помирење са Мађарима

Ко ту зарони, не враћа се: Пронађено језеро испод мора (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue