Ministarstvo odbrane/DAMIR BANDA
Србија

Вулин после убиства Ивановића: Спремни смо да извршимо наређење врховног команданта

Припадници Војске Србије и Министарства одбране са великом будношћу и пажњом прате сва дешавања у нашем окружењу и у стању су да реагују на било какво угрожавање наших простора и безбедности грађана Србије, поручио је министар одбране Александар Вулин у Рашки, приликом обиласка касарне "Стефан Немања" у близини административне линије.

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ! ДРЕЦУН: Истрага иде у правцу Кадрија Весељија и Вашингтона!

Вулин је рекао да, после убиства Оливера Ивановића, не може се рећи да је стање мирно и редовно.

„Сви смо на великом опрезу и данас смо ту да бисмо се уверили у стање и у борбену готовост наших јединица и спремност да реагујемо на свако угрожавање на овом простору. Да се уверимо у нашу способност дана било какве појаве које би могле значајније да угрозе безбедност свих Срба без обзира где они живе реагујемо“, истиче Вулин.

ПОТРЕСНИ СТАТУС ОЛИВЕРОВЕ МИЛЕНЕ ОД НОЋАС ПАРА СРЦЕ: Мирно спавај вољени мој… Пуцали су у моје срце…

Војска Србије је и материјално и кадровски спремна и оспособљена, довољно наоружана и опремљена да може да спроведе свако наређење врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и државних органа на одбрани наше територије, нашег уставног поретка, на одбрани мира и стабилности читавог простора, рекао је Вулин.

„Војска Србије је спремна да заштити сваки део наше територије и довољно организована и припремљена да сви грађани Србије могу да буду апсолутно сигурни да мир и стабилност не могу да буду угрожени док је војска Србије овде“, додао је он.

(ВИДЕО) СНИМЉЕН УБИЦА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА?! Камере забележиле убиство у Косовској Митровици?

Начелник генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић безбедносну ситуацију у земљи оценио је стабилном.

„Извршавамо редовне задатке, пажљиво пратимо дешавања у захвату административне линије у Копненој зони безбедности и предузимамо све потребне мере да било какву појаве угрожавања безбедности, пре свега грађана Србије, уочимо и да на најефикаснији начин реагујемо. На то нас посебно усмерава јучерашњи догађај, атентат на Оливера Ивановића“, указао је он.

(ФОТО) СТАТУС СЕСТРЕ ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА И КАМЕН БИ РАСПЛАКАО: Нису биле довољне молбе… ни сузе…

Дефинитивно постоје организоване мање или веће групе којима није стало до мира и стабилности на овим просторима, каже Диковић и додаје да су припадници снага безбедности и Војске су спремне да адекватно одговоре и заштите безбедности свих.

Вулин и Диковић обишли су припаднике Друге бригаде Копнене војске у Касарни „Стефан Немања“ у Рашки.

Након реферисања команданта 21. пешадијског батаљона мајора Живана Икраша о стању у јединици, челни људи Министарства одбране и Војске Србије састали су се са председником општине Рашка Игњатом Ракитићем и секретаром Рашког управног округа Милојем Кундовићем.

ЈЕЗИВА СИМБОЛИКА 16. ЈАНУАРА НА КОСОВУ Три атентата на исти дан!

Током обиласка, министар Вулин је истакао да су данас имали прилику да обиђу 21. пешадијски батаљон који наставља традицију славне 37. моторизоване бригаде која се прославила у одбрани Србије од НАТО агресије.

„Још једном можемо да кажемо колико смо поносни на сваког припадника Војске Србије и онда, 1999. године и данас. Колико смо поносни на 37. моторизовану бригаду и њеног команданта и сваког борца који је тада стао на браник своје домовине“, рекао је Вулин.

Убиство Оливера Ивановића мора бити расветљено

Вулин je рекао да је од нашег највећег интереса да се убиство Оливера Ивановића расветли, да се сазна ко је то урадио и да за то буде кажњен, те додао да ми не молимо никога да учествујемо у истрази убиства, већ захтевамо да се нашим органима доставе сви подаци.

На питање новинара да ли јучерашњи атентат на Ивановића угрожава безбедност у региону, Вулин  рекао да је реч о страшном злочину који је узнемирио не само Србе на КиМ, већ и свако људско биће и да је данас у Рашки управо због јучерашњег догађаја.

„Када доживите да усред бела дана буде убијен човек и да дочекате да се такве ствари понављају и дешавају, онда морате да будете узнемирени. Сви смо ми узнемирени, наравно, али сви државни органи Србије спремни су да ураде свој посао да се починиоци пронађу, да буду кажњени и да се ово више никад не понови“, рекао је Вулин.

Он је истакао да ми не молимо никога да учествујемо у истрази, већ захтевамо да се нашим органима доставе сви подаци, да се Тужилаштву за организовани криминал, које је надлежно за то монструозно дело, доставе све информације и подаци, да можемо да радимо и да сазнамо ко је убио Оливера Ивановића.

Додаје да, уколико представници међународне заједнице нису у стању то да ураде, препусте то нама.

„Онда признајте свој неуспех, као што нисте били у стању, или нисте желели, да сазнате ко је убио преко 1.000 Срба од тренутка када је међународна заједница преузела одговорност за живот на простору КиМ и за правду на том подручју. Ако то нисте у стању да урадите, онда то препустите нама, ми ћемо бити у стању“, рекао је министар одбране.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ У ИСТРАЗИ: Идентификован власника запаљеног аутомобила „опел астра“

Вулин је назначио да је од нашег највећег интереса да се тај монструозни злочин расветли, да се сазна ко је ово урадио, да зато буде кажњен и да сазнамо ко стоји иза овога.

„Србија као свој највиши интерес има мир и стабилност на простору КиМ и зато ово дело мора да буде расветљено и кажњено“, закључио је Вулин.

Грађани да не брину, Албанци неће стићи до Ниша

Поводом изјаве председника косовске скупштине Кадрија Весељија, Вулин је поручио грађанима Србије да не треба да буду забринути ни једног секунда, „јер неће стићи нико до Ниша“.

„Неће стићи нико до Ниша, нити да се покрене ни да помисли да би могао да стигне до Ниша. Безбедност, сигурност и мир препустите нама, Војсци Србије, држави Србији, препустите свим нашим органима. А ви формирајте Специјални суд за злочине ОВК и Заједницу српских општина, то је одговор који од вас очекујемо, а с терористима зна се како се поступа“, рекао је Вулин новинарима у Рашки.

На питање да прокоментарише изјаву Весељија који је изразио јасне територијалне аспирације према нашој земљи, Вулин је истакао да се „тако нешто могло и очекивати од терористе који није осуђен“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Пуцањ у Оливера Ивановића је пуцањ у Србе и у Србију

ХОРОР У ПРУГОВУ КОД ПОЖАРЕВЦА: Стражар (32) у Забели обесио се испред куће своје девојке, али прво јој послао СМС да изађе у двориште…

Београд замрзава бриселске преговоре — у помоћ пристиже Русија

Фотографија која је расплакала Србију: „ГДЕ ЖИВОТ ПОЧИЊЕ, ЉУБАВ НИКАД НЕ ПРЕСТАЈЕ“

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
-8°
4°
Mon
9°
Tue
9°
Wed
14°
Thu