mod.gov.rs
Политика Србија

Вулин: Одлука о повлачењу особља донета у најбољој намери

Министар одбране Александар Вулин каже да је одлука да се повуку сви запослени из амбасаде у Скопљу на хитне консултације, одлука државног руководства, донета у најбољој намери, на првом месту да заштити интегритет и безбедност чланова нашег дипломатског представништва.

„Није ствар да ли се некоме нешто чини или се не чини. Мислим да нема разлога о томе да се изјашњавам, надлежне службе су доставиле одговарајуће доказе, на основу којих је државно руководство и донело такву одлуку и то је за сада сасвим довољно“, рекао је Вулин, приликом отварања изложбе „Предмети из ризнице Војног музеја“.

Како је рекао, држава Србија нема намеру да води било чију политику, нити да одређује како ће се радити и владати на територији било које друге земље, али, подвлачи, хоће „и те како“ да води рачуна о њеним грађанима и о њеним интересима, без обзира где они били, па, како каже, и када су у статусу дипломате.

Одговарајући на питање да ли ће Србија и даље наставити да користи назив Македонија, министар каже да је то одлука коју тек треба донети, те да ту не зависи све од Србије.

„Постоји званична државна политика и док се не промени, ми ћемо се користити тим именом, а да ли ће се нешто мењати, не зависи само од нас, већ свакако и од понашања наших суседа, од окружења, од тога да ли ћемо се сврставати уз политику ЕУ“, рекао је Вулин.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АТЕНТАТ НА ЗДРАВКА МАМИЋА: Упуцан извршни председник загребачког Динама

Скопље: Неће бити додатних реаговања на тврдње Београда

Трамп прети Пакистану а Кина их брани

Ослобођени помагачи генерала Младића

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat