Србија

Вулин: Небо над Србијом је сигурно

Министар одбране Србије Александар Вулин оценио је да ваздухопловство и противваздухопловна одбрана Србије нису били у бољем стању од времена НАТО агресије и да Војска Србије никада имала већи број оспособљених ваздухоплова.

(ВИДЕО/ФОТО) Београђани, ако препознате овог човека, зовите полицију! Покрао је ствари ДЕЦИ док су имала наступ са хором

“Имамо довољно технике и довољно људи да наше небо буде сигурно и заштићено сваког тренутка и да испуњавамо све своје обавезе“, рекао је Александар Вулин новинарима на војном аеродрому Батајница где са начелником Генералштаба Војске Србије Љубишом Диковићем обишао припаднике дежурних снага противваздушне одбране који су на „миговима 29“ извели показну вежбу летења у случају узбуне.

(ВИДЕО) ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОТКРИЋЕ РУСКИХ НАУЧНИКА: Испод Арктичког океана крије се нешто што ће нас потпуно уништити кад се ослободи!

Министар одбране је додао да је у оквиру Војно-техничког споразума са Русијом у току друга фаза ремонтовања мигова која се, како каже, одвија по плану.

На питање новинара колико је „ловаца“ тренутно оспособљено да лети, министар је навео да тренутно може да се рачуна на три „мига 29“ и три „мига 21″, као и неколико “орлова“.

КРВАВИ МАФИЈАШКИ ОБРАЧУН У БЕОГРАДУ! Ноћас убијен један од вођа Кавачког клана!

Вулин је изразио наду да ће Војска Србије ову годину “крунисати“ набавком шест нових вишенаменских хеликоптера Ми-17 додавши да су у току разговори са руском страном о конфигурацији ваздухоплова који су потребни Србији.

Упитан да ли ће се инвестирати у заштиту авиона који су на батајничком војном аеродрому изложени киши и снегу, министар је одговорио да „нови авиони и хеликоптери неће стићи у Србију док за њих не буду спремне одговарајуће надстрешнице и хангари“.

(ФОТО) ПЕДОФИЛ ИЗ БЕОГРАДА ПОКУШАО ДА НАМАМИ ДЕВОЈЧИЦУ (13) ДА СЕ ВИДЕ УЖИВО: Слатка си! Могу ли у целости да те видим? ПОГЛЕДАЈТЕ ЊИХОВУ ПРЕПИСКУ СА ФЕЈСА

Командат Ратног ваздухопловства и ПВО Ранко Живак навео је да се осим ловачких авиона „миг-29″, који су данас учествовали у показној вежби, у дежурном систему налазе и снаге осматрања, јављања и навођења, као и ракетне јединице за противваздушну одбрану.

“Наша обученост и исправност авиона су на високом нивоу и на основу тога поуздано и сигурно штитимо и контролишемо наш животни простор и наставићемо да радимо на подизању те способности“, рекао је Живак.

На питање новинара да ли време од седам минута које је протекло од тренутка узбуне до полетања авиона може да буде краће, командат је рекао да су временске норме условљење искључиво техничким карактеристикама система на „ловцима“.

(ВИДЕО) Објављен снимак који је НАЈАВИО КРВАВУ ОСВЕТУ, а само 2 недеље касније члан кавачког клана ЛИКВИДАРАН НА ВРАЧАРУ!

“Ту не можемо да утичемо и убрзавамо, а наши људи су оспособљени да то ураде у максималном времену. Оно што је важно је размена података са суседима, односно могућност самостално осматрања да бисмо на време имали онформацију о потенцијалној претњи“, навео је Живак.

Пуковник Александар Пипоски објаснио је да је данас због временских прилика изведен део вежбе од узбуњивања дежурне јединице до фазе полетања.

„Авиони су способни да лете у свим метео условима, чак и по данашњим, али смо због мало времена демонстрирали само део вежбе“, каже Пипоски.

(ВИДЕО) ХОРОР У СЕГЕДИНУ: Момак (29) из Војводине убио девојку на дочеку, па покушао и себи да пресуди!

Он је додао да су сати летења које пилоти имају на „миговима 29″ сасвим довољни и задовољавајући за одржавање достигнуте способности.

“Авиони које смо набавили и које ћемо ускоро увести у оперативни употребу, допринеће да се ти сати повећају“, казао је Пипоски.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Очекујем реаговање ЕУ и САД на претње због Суда за злочине ОВК“

Хамнеj: Непријатељски кеш, оружје и агенти за немире у Ирану

Кубуровић о „наслеђу“ Хага, односима са Хрватском и кадровима у правосуђу

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Fri
20°
Sat
14°
Sun
16°
Mon