Фото: mod.gov.rs
Uncategorized

Вулин: Наставићемо да улажемо у одбрамбену индустрију

Србија је у стању да се самостално наоружава и осваја најмодерније светске технологије, због чега је наша политика војне неутралности и одржива, изјавио је министар одбране Александар Вулин током обиласка фабрике "Борбени сложени системи" у Великој Плани.

Вулин је истакао да је фабрика „Борбени сложени системи“ једна од најсавременијих фабрика, не само Србији, већ и у Европи, саопштило је Министарство одбране.

„За нас је од огромног значаја наша наменска индустрија и одбрамбена индустрија која показује да се, уз велике напоре, али успешно носи и на светском тржишту. Војска Србије, као свој врхунски интерес има, наравно, ново наоружавање, али наоружавање које је продукт наше памети, продукт нашег капитала, које је продукт нашег знања и умећа ових људи“, нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, никада до сада, од времена СФРЈ до данас, није било покренуто толико нових пројеката и није уведено толико нових пројеката у наоружање Војске Србије.

Фото: mod.gov.rs

„Влада Србије ће наставити са политиком коју је водио председник Владе Александар Вучић, а сада врховни командант, а то значи да ћемо наставити да улажемо у одбрамбену индустрију, то значи да ћемо наставити да водимо рачуна о овом веома важном сегменту наше одбрамбене индустрије“, рекао је Вулин.

Говорећи о перспективама, министар је изразио очекивање да ће већ до краја године бити донесен нови закон који ће омогућити и улагање у одбрамбену индустрију Србије.

„То никако не значи продају одбрамбене индустрије Србије, која ће увек остати у претежном већинском капиталу државе, дакле, 51 проценат ће увек бити државни, а 49 процената јесте могућност да неко дође, понуди нам новац, обезбеди нову технологију, нови развој. Држава Србија ће наставити да јача своју индустрију, јер овако јака индустрија није само економија, то је и одбрана, то је и сигурност и безбедност свих наших становника“, поручио је министар Вулин.

Са представницима руководства фабрике, и у пратњу в. д. помоћника министра за материјалне ресурсе Ненада Милорадовића и директора Југоимпот СДПР-а Југослава Петковића, министар Вулин обишао је погоне „Цевара“, „Машинска обрада“, „Велика преса“, „Ласер“ и „Монтажа“ у оквиру фабрике „Борбени сложени системи“.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Албански медији: Хрватска изручује Морину Србији

ХОРОР: ПОТПУНО УГЉЕНИСАНА ТЕЛА! Детаљи стравичне несреће код Владимировца!

Брисел уједињује ДОС!? Јанковић и Шутановац на састанку са Мекалистером

Санда позива опозицију да подржи Сашу Јанковића за градоначелника

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
31°
Wed
30°
Thu
25°
Fri
24°
Sat

Истакнуто