Uncategorized

Вулин: ,,Министарство одбране уводи мере којим ће побољшати материјални положај војника“

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Команду Копнене војске и Команду Заједничких снага у Нишу и том приликом је саопштио да министарство ради на увођењу мера којим ће животни стандард војника бити побољшан.

,,По наређењу врховног команданта, Министарство је већ почело да ради на доношењу читавог пакета мера које ће значајно побољшати и поправити материјални положај свих припадника наше војске.“ – саопштио је Вулин и додао: ,,Ми јачамо нашу армију, ми је опремамо најсавременијим оружјем, ми ремонтујемо оно што имамо, али ништа то није довољно и ништа неће бити успешно уколико не будемо имали задовољне, оспособљене војнике, уколико не будемо имали сигурне припаднике Војске Србије, сигурне и у своју државу и у своју војску, сигурне да су њихове породице добро и да су задовољне“. Он је рекао и да ће се управо зато веома брзо изаћи са конкретним предлозима како и на који начин поправити материјални положај наших војника и на тај начин испунити наређење врховног команданта, председника Александра Вучића.

Извор: МОД РС

Након обиласка министар Вулин је истакао да Копнена војска није само најбројнији део наше армије него је ,,свакако и најславнији део наше армије, она је срж и суштина сваке војске“. Вулин је објаснио да су њени задаци су сложени и да се врло често разликују од задатака других копнених војски које имамо и у окружењу, јер ,,нико као Србија нема толико безбедносних изазова и нема толико обавеза које управо испуњава њена Копнена војска“.

Обавезни војни рок не може да се врати преко ноћи

На поновно питање новинара да ли сматра да је потребно увести обавезни војни рок, Вулин је одговорио да то није питање за појединца већ за читаво друштво. ,,Постоје разлози и за и против. Има великих и моћних земаља које имају обавезу служења војног рока и оне које немају ту обавезу“, рекао је Вулин.

Извор: МОД РС

Према његовим речима, евентуално увођење обавезног војног рока није питање само новца већ и да ли у друштву постоји консензус за тако нешто. ,,Увођење обавезног служења војног рока не може бити враћено ,преко ноћи’. То је велика промена, као што је била и велика промена укидање обавезног војног рока“, истакао је Вулин.

Подсећамо да преко 70% српске јавности подржава враћање обавезног служења војног рока.

Србија неће постати ,,паркинг за мигранте“

Одговарајући на питање да ли одлука суда у Стразбуру о враћању миграната у прву земљу ЕУ утиче на Србију, после обиласка Команде Копнене војске и Команде заједничких снага војске и полиције за обезбеђење државне границе, министар одбране Александар Вулин је изјавио да ће Србија у мигрантској кризи наставити да се понаша одговорно, онако како доликује једној организованој, уређеној и хуманој земљи.

,,И даље ћемо на првом месту водити рачуна о нашем свакодневном животу, нашем начину живота, безбедности наших грађана и безбедности наше територије. Ми смо ту да помогнемо, али као што сте видели и до сада, ми смо и те како у стању да заштитимо своју земљу и да ова земља не постане паркинг за мигранте или било кога другог ко се овде налази, већ да се само у складу са законом води рачуна о тим људима.“ – оценио је министар Вулин износећи податак да је на територији наше земље око пет хиљада миграната.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

УПОЗОРЕЊЕ ЕКСПЕРАТА: Журба око решавања Косова штети Србији, треба одуговлачити

Вехабија из Србије на челу Исламске државе!

Трамп одлучио: Војска САД ипак неће примати транвестите у службу!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun