Политика

Вулин: Лицемерно је да Тадић дели савете о КиМ а…

Лицемерно је да Борис Тадић дели савете које сам није применио и да се позива на мудрост и храброст коју није имао када је требало да је има, поручио је председник Покрета социјалиста Александар Вулин.
Фото:принт скрин видео

Поводом изјаве Тадића коју су пренели медији да је идеја председника Србије Александра Вучића да отвори унутрашњи дијалог о Косову „бизаран акт“, Вулин у саопштењу наводи да је Тадић своје договоре склапао сам, а последице је остављао Србима.

„За разлику од Тадића, Вучић је после сваке важне одлуке долазио на КиМ да погледа Србе у очи, да им каже истину и да буде са њима. Зато Вучић може да говори и Срби га слушају, а Тадић све што је имао да каже и уради већ је урадио и рекао“, каже Вулин.

Вучић, наводи Вулин, за разлику од Тадића, „има и храбрости и мудрости и спремности и да води и да прихвати одговорност“.

„За накнадно паметне попут Тадића међу Србима на КиМ се каже ‘после боја копљем у трње'“, додаје Вулин.

Каже и да је Тадић увек нудио туђе и давао више него што му се тражило.

„Када је 2004. требало бранити Србе од погрома није имао ни савет ни храброст, баш као што је 2008. побегао у Румунију док је КиМ проглашавало независност“, наводи Вулин.

Додаје да је Тадић Србе слао на барикаде, а онда их остављао да их сами бране и пуштао да се носе и са Албанцима и са Кфором и Еулексом.

„Тадић никада није био до краја са Србима и никада није имао храбрости да каже истину“, рекао је Вулин.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЕУ отима хлеб из руку најсиромашнијима у Србији

ТАДИЋ ПОРУЧИО ВУЧИЋУ: Дај Косову столицу у УН!

Ђурић: Тадићева брука живеће довека!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu