Извор: sputnik.com
Политика Србија

ВУЛИН: Изјаве Јиа до сада најтежи јавни притисак на Србију

Министар одбране Александар Вулин рекао је, поводом данашњих изјава заменика помоћника државног секретара САД Хојта Јиа, да је то свакако до сада најтежи јавни и врло недипломатски притисак на нашу земљу и на наше право да самостално одлучујемо.

„Не знам каква ће бити позиција и одговор председника (Србије Александра) Вучића, али сам сигуран да ће умети да се избори са притисцима као што је увек умео и до сада“, нагласио је Вулин у изјави достављеној Танјугу.

„Али у своје име могу да кажем да ово није изјава пријатеља и да ово није изјава човека који поштује Србију, који поштује нашу политику, који поштује наше право да одлучујемо“, рекао је Вулин.

Додао је да ће Србија своје одлуке „доносити сама, без обзира колико били велики они који сматрају да могу да одлучују уместо нас“.

Раније је високи званичник америчког Стејт департмента Брајан Хојт Ји поручио у Београду да се не може седети на две столице истовремено, наводећи да земља као што је Србија, која жели да постане члан ЕУ, мора да пошаље врло јасну поруку, а не да балансира између две стране.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАНИКА У ЕУ: Осам држава тражи од Могеринијеве да сузбије руску пропаганду

НЕМАЧКА НОБЕЛОВКА ОПТУЖИЛА СПЦ ЗА ЗЛО НА КОСОВУ: Срби себи нанели патњу и са тим морају да живе

Србија добија нови празник?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
24°
Thu
23°
Fri
22°
Sat
15°
Sun