Извор: mod.gov.rs
Политика Србија

ВУЛИН: Имамо спреман одговор на све претње Приштине!

Министар одбране Александар Вулин, поводом безбедносне ситуације у региону и плановима приштинских власти за насилно преузимање административних прелаза на Северу Косова, рекао је да ће Србија увек имати одговор на сваки развој ситуације и да морамо разумети да на простору Косова и Метохије, на првом месту, одговорност за безбедност свих који тамо живе носи КФОР.

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ, ВОЈСКА СРБИЈЕ ЋЕ МУЊЕВИТО РЕАГОВАТИ! Шиптарски паклени план за заузимање севера КИМ неће успети!

– По резолуцији 1244, по одредбама војно-техничког споразума у Куманову, КФОР је тај који контролише простор Косова и Метохије и одговоран је за безбедност свих који живе на простору КиМ. То значи да је одговорност КФОР да не дозволи било какво играње силом, било какво преузимање административних прелаза, било какве покрете наоружаних јединица – истакао је Вулин за Ново јутро телевизије Пинк.

Како додаје, што се тиче војске и државе Србије, будно се прате дешавања на простору Косова и Метохије.

(ВИДЕО) ШТА ЈЕ ОВО, ПОБОГУ??? Појавио се снимак МУТАНТА са СВИЊСКОМ ГЛАВОМ и ЉУДСКИМ РУКАМА!

– Нема ко да нападне простор Косова и Метохије, једино ко је за све ове године користио силу на том простору, јесу приштинске власти. Нису погром 2004. спровели ванземаљци, него људи који су организовани, подржавани, награђени, од стране приштинске власти – наглашава Вулин.

Он је истакао да је сво насиље које се дешавало над Србима на КиМ увек било од стране људи који су у једном тренутку владали Приштином.

– Нико са стране није дошао на КиМ да изазива нереде и немире. КФОР нека се бави унутрашњом стабилности на Космету, то је једино што је њихов мандат – навео је Вулин.

Министар одбране је рекао да није спорно да он види да се међународни званичници лоше односе према држави Србији и да су често неправедни према нама.

(ВИДЕО) ДРАГОСЛАВ ЗВАНИ ШОУ ШОКИРАО СРБИЈУ У ЈУТАРЊЕМ КОД ЈОВАНЕ И СРЂАНА: Ово је човек који редовно виђа ВАНЗЕМАЉЦЕ подно РТЊА!

– Ја то и кажем. Постоје ствари које не би требало да говоре они који имају наше гостопримство. Ако мислите да председник Вучић не осећа ту неправду и више од мене, грешите. Он осећа неправду и више од мене и бори се више од мене и бори се више од мене, када је у питању положај Србије, али он има далеко већи степен одговорности него што је мој степен одговорности – објашњава Вулин.

Он је додао да је његов став по питању ЕУ познат, да припада евроскептицима, што је снажна група, и да има право да реагује када год мисли да је Србија угрожена.

– Председник Вучић има врховни ауторитет у овој земљи и сви ћемо спроводити његову политику. Мислим да је његова политика најбоља могућа за ову земљу, политика војне неутралности. Ми разговарамо са свима, радимо са свима, спроводимо политику Александра Вучића, политику за коју је добио подршку на изборима – казао је Вулин.

(ВИДЕО) ДРАМА У МИРИЈЕВУ! Извршитељи и полиција исељавању жену чији је стан дупло продат!

– Србија би требало да постане чланица ЕУ зато што је економски развијена, зато што има политику мира и стабилности, зато што се носи са последицама мигрантске кризе, зато што је земља у којој постоји владавина права, демократије, слобода медија, штампе, зато се постаје чланица Европске уније, а не само због поглавља 35. То је био и остао мој став. Спроводићу политику Александра Вучића, јер сматрам да је најбоља, као и да он то добро и храбро ради. Знам да би му некада било лакше да каже оно што га у том тренутку понесе, али он је у стању да због Србије то гурне у страну и да себе гурне у страну, зато што сматра да су интереси Србије изнад свега – истакао је Вулин и додао да он нема државничку снагу коју има Вучић.

Начелник генералштаба Хрватске био је позван на Конференцију начелника генералштаба балканских земаља, али није дошао, поводом тога Вулин је рекао да није било образложења за то.

– То је њихово право. Ако хоћете да знате шта раде војске у окружењу, место вам је на самиту начелника генералштаба овог региона. Ако то нећете, то је ваш избор. Ми смо позвали – казао је Вулин.

На причу о формирању војске Косова министар одбране је рекао да у косовској политици стално постоји једна ствар која их уједињује, а да је то мржња према Србима.

НОВА БЛАМАЖА СРПСКИХ ПОЛИТИЧАРА: Градоначелник Косовске Митровице свечано ПУСТИО У РАД КОНТЕЈНЕРЕ!

– Војска служи да чува територијални интегритет једног простора и да елементи споља не угрозе земљу и њен простор. Која је то безбедносна претња за КиМ? Зар не постоји оружана сила која се зове КФОР, оружана сила која је састављена из снажних, добро обучених и наоружаних армија, па ако они нису довољан гарант безбедности, како ће то неколико хиљада бивших терориста из ОВК, који ће ући у ту војску гарантовати безбедност – нагласио је Вулин и запитао да ли је то безбедност у којој Кадри Весељи каже да ће доћи до Ниша и да ли им је то идеја.

Министар одбране је нагласио да нико неће доћи до Ниша и да би пре него што би било ко кренуо одмах остао тамо одакле је кренуо и запитао се зашто уоште изазивати дестабилизацију региона.

– Зашто нешто потпуно непотребно уводити у политички и јавни живот? Резолуција 1244 се није променила и она има да се поштује и на простору Косова и Метохије – казао је Вулин.

Српска православна црква је једна од најпоштованијих институција у народу и њене препоруке по питању КиМ ћемо поштовати, али те препоруке неће одредити државну политику, рекао је Вулин.

Он је рекао да се СПЦ дугује пажња, поштовање и захвалност за све сто је радила одувек, али да је Србија секуларна држава где политичари, које је народ изабрао на изборима, доносе одлуке.

– Црква даје препоруке и мора се говорити са постовањем о томе. Да ли ће то определити државну политику и одредити да може само тако и никако другачије – па неће – наглашава је Вулин.

ИСПОВЕСТ ПРЕТУЧЕНЕ СНАЈЕ ЕРЕ ОЈДАНИЋА: Насиља је било и пре, доводио је друге жене у кућу и гађао ме столицом!

Како каже, председник Србије Александар Вучић има у цркви искрено и велико поштовање за оно што ради, али и да се мора разумети да црква има своје ставове по питању КиМ, али да то не значи да безусловно мора тако да се ради.

– Црква је пастир свог народа и она да препоруку, она каже како и шта мисли и о томе мора да се води рачуна. Наравно да ће СПЦ бити уз своју државу као што је увек и била. Нађите ми време у историји нашег народа када је црква била против своје државе – нагласио је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) НЕУРОХИРУРЗИ РЕШИЛИ НАЈВЕЋУ МИСТЕРИЈУ КРАЉА ПОПА: Ево како је Мајкл Џексон успео да изведе ово! НЕ ПОКУШАВАЈТЕ ОВО САМИ

Ексклузивни интервју: Историчар из Хрватске-СРБИ НИСУ ИЗГУБИЛИ КОСОВСКИ БОЈ!

Оштра реакција Кине на амерички потез без преседана

ПОРОДИЦА ОЧАЈНА, СТРАХУЈУ ДА ЈЕ У ВЕЛИКОЈ ОПАСНОСТИ: Нестала Николина Марјановић (17) из Панчева, истрчала из куће, није понела кључеве ни телефон!

Извор: pink.rs/ informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon