Извор: mod.gov.rs
Uncategorized

Вулин и Скот о војној сарадњи Србије и САД

Министар одбране Александар Вулин састао се са Кајлом Скотом, амбасадором САД, саопштило је Министарство одбране. Саговорници су током састанка констатовали висок степен развоја сарадње у области одбране, која се дефинише и усмерава у складу са обостраним интересима.

Министар одбране нагласио је значај међународне војне сарадње коју Србија, као војно неутрална држава, негује са страним партерима, и у оквиру које односи са САД заузимају једно од најважнијих места.

Посебно је истакао квалитет и квантитет тих односа, истичући области попут сајбер безбедности, заједничких војних вежби, војно-медицинске сарадње и војног школовања и усавршавања.

Амбасадор САД оценио је да актуелна сарадња бележи вишегодишњи континуитет високог броја активности које доприносе развоју капацитета обе стране. Нагласио је да војно-војни односи, као и српске и америчке војничке традиције, не испољавају утицај само на војске две државе, већ уједно доприносе и зближавању народа, истиче се у саопштењу Министарства одбране.

А начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић тренутно је у посети Русији где са руским колегама разговара о продубљивању сарадње са ОДКБ, о чему можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Говори Србија, Политика

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БОРБА ПРОТИВ СЕПАРАТИЗМА: Шпанска полиција ухапсила 12 особа у рацијама у Каталонији

Мектић: Прислушкивали смо и прислушкиваћемо

ДРАМА У МЕКСИКУ: Потрага за децом затрпаном испод рушевина школе (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun