Друштво Политика Србија

Вулин: Хашки трибунал није испунио своју сврху

Хашки трибунал није испунио своју сврху, нити нас је помирио, нити нас је довео до правде, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Он је додао да није нека тајна да о Хашком трибуналу мисли „све најгоре”.

„То је политички суд суд који је увек одговарао на политичке притиске, а посебно суд који је очигледно формиран са идејом да би се сво зло које је урађено српском народу оправдало и да би се оправдало конкретним пресудама”, рекао је Вулин за телевизију Пинк.

РУСКИ ЂАЦИ ПОРУЧУЈУ: ,,Живео херој Ратко Младић!“ (ФОТО)

Он је приметио да односи између Хрвата и Бошњака, тамо где су они били савезници, нису били предмет интересовања Хашког трибунала, али ево сад су постали предмет интересовања тамо где нису били савезници, где су се врло упорно и крваво ратовали између себе.

„Не знам како су успели да пронађу Србе у читавој тој причи, не знам како су хрватски политичари успели одмах да оптуже Србију за велику српску агресију тамо где Срба нити је било… Не знам како су их нашли, не знам како су успели одмах да окриве Србију за све и не знам како мисле да објасне себи и својој јавности да је Хашки трибунал који су толико хвалили и који су сматрали најважнијом институцијом коју су Уједињене нације икада формирале сад од једанпут против њих”, рекао је Вулин.

Он је иронично додао да је то „диван суд” када је ослободио хрватског генерала Анту Готовину, а сад кад је донео пресуду какву је донео то је сад најгори суд на свету.

Одговор Арно Гујона на напад са америчке Н1

„Хашки трибунал више не постоји, Хашки трибунал је своју улогу одиграо, улога му није била часна, неће бити записан у историји као суд правде већ као суд политике на нас се он не односи, они на које се односи сада нека се позабаве са оним што су хвалили свих ових деценија, са институцијом од које су правили да је врхунски ауторитет из које ће произаћи истина о грађанским ратовима на простору бивше Југославије. Ево им истине, тражили су је, имају прилику да је гледају, нека живе са њом наша истина је да Србија није одговорна за грађанске ратове, да није одговорна за злочине да ова наша једина и вољена држава Србија није одговорна за грађанске ратове који су се водили на простору бивше Југославије и што се нас тиче, прича о Хагу је завршена”, рекао је Вулин.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амерички конгрес усвојио пореску реформу која иде у прилог богатима

Тачи: Формираћемо ускоро ЗСО, али и ,,Војску Косова“

Матис: САД мењају своју улогу у Сирији

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon