Извор: mod.gov.rs
Политика Србија

ВУЛИН: Формирање војске на тзв. Косову може да узнемири читав Балкан

Србија се одлучно противи било каквом формирању не само војске већ паравојске на тзв. Косову, јер то не може бити војска, каже министар одбране Александар Вулин.

НОВА ОДЛУКА ЛЕКАРА ИЗ ЗЕМУНА: Говорило се да ће певача преместити на ВМА, а сада је ОТКРИВЕНА ИСТИНА о даљем лечењу Дарка Лазића

„Да бисте имали војску ви прво морате да будете држава, а као што знамо Косово је територија под управом Уједињених нација у складу са Резолуцијом 1244, дакле не може бити оружаних снага осим Кфора“, појаснио је министар одговарајући на питање новинара о „војци Косова“, а након кошаркашке утакмице у Нишу.

МОЈ ОТАЦ ЈЕ УБИЈЕН САМО ЗАТО ШТО ЈЕ СРБИН: Јован Јаковљевић био је прва жртва рата у Вуковару 1991. године

Додао је да ће се представници Србије на свим светским форумима и где год буду могли доследно залагати и веома упорно и тврдоглаво борити да се никаква паравојска не формира на Косову и Метохији.

УЖАС У СОБИ 331! КНЕЛЕ ЛЕЖИ У ЛОКВИ КРВИ: Ово је последња фотка првог пуцача деведесетих! УБИЦЕ ИМАЛЕ ШИФРУ – „КНЕЛЕ ИДЕ САМ!“!

„Дати неосуђеним терористима тешко наоружање у руке и очекивати да ће бити мирно и стабилно није могуће. На нама је да се боримо и супротставимо а на међународној заједници да покаже како држи до сопствене речи“, рекао је Вулин додајући да „имамо и реч НАТО пакта да никакве оружане формације Албанаца неће моћи да се појаве северно од реке Ибар без претходне најаве и сагласности НАТО и сва четири градоначелника српских општина на северу“.

МАНИЈАКА ИЗ ТРАМВАЈА ЗВАЛИ САМУРАЈ: Сада га нико не препознаје на улици, а ова ствар му је променила живот

То, како је навео, мора да се испоштује, као што реч међународне заједнице мора да се поштује уколико је њој стало, не само до мира и стабилности на Косову и Метохији, већ и до мира и стабилности на простору читавог Балкана.

(ВИДЕО) НА ОВО СЕЛО ЈЕ ЗБОГ ЦРНЕ МАГИЈЕ БАЧЕНА КЛЕТВА: Црква им никад није опростила, а чини може скинути само један човек

„Паравојска на простору Косова не може да допринесе миру и стабилности, али може немиру и нереду и може да узнемири читав Балкан“, закључио је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шпански експерт: САД ће умрети убијајући друге

Немци негодују због могућих америчких ракета у Европи: Ми ћемо бити мете, неће они

СЕРЖ БРАМЕРЦ СЕ НЕ СМИРУЈЕ, ПУЦА ОД БЕСА! Радикали ће морати у Хаг!Опоравак неизвестан, девојчица на апаратима за дисање: Беба која је упала у креч и даље критично

(ВИДЕО) КОНТРОВЕРЗНИ СНИМАК ИЗАЗВАО БУРУ НА ИНСТАГРАМУ: Мушкарац се тетура центром Београда, удара у зид, а да ли га препознајете? ТВРДЕ ДА ЈЕ ДАРКО КОСТИЋ?!

ДЕЧАК ПРОНАЂЕН ИСПРЕД ВРАТА ЦРКВЕ У ЧАЈЕТИНИ НЕ МОРА ДА БРИНЕ ЗА БУДУЋНОСТ! Чак 150 парова би да усвоји малог Гаврила!

Курир/Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
25°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri