Александар Вулин (Фото: Јутјуб)
Србија

ВУЛИН: Евентуални напад на Србију била би висока цена

Војска Србије је данас довољно снажна да је одвраћаујући фактор и мало ко може и да размишља о томе да би напао Србију, а да за то не би платио веома високу цену, поручио је данас министар одбране Александар Вулин.

ЧЕМУ ГРАЂАНИ МОГУ ДА СЕ НАДАЈУ У 2018: Од данас веће плате и пензије, али скупље кафа и ракија

Министар је, у интервјуу за портал Пинк.рс, рекао да ћемо поред набавке шест мигова из Русије и 30 модернизованих тенкова Е72, добити још 30 оклопних возила пешадије.
„Надамо се да ћемо увести у наоружање још најмање седам различитих оружја и оруђа из наше производње. Припрема се 95 различитих пројеката да уђе у наоружање наше војске, од наше памети и наше одбрамбене индустрије. Дакле, војска ће се модернизовати у складу са највишим светским стандардима“.

(ВИДЕО) ВАТРЕНИ ДОЧЕК! Спаљено више стотина возила!

Према његовим речима, Руска Федерација је наш велики спољнополитички пријатељ и већ је обезбедила заначајне донације, а очекује се да ћемо се идуће године концентрисати и на набавку нових хеликоптера М17 из Русије.

КРВОПРОЛИЋЕ У НОВОГОДИШЊОЈ НОЋИ: У пуцњави код Крушевца има мртвих

На питање да прокоментарише спекулације о договору са Белорусијом о испоруци нових мигова 29 и одбрамбеног система С300, Вулин истиче да се о тако озбиљним системима не може говорити у медијима.

„Било би заиста неозбиљно када би било ко од представника државе говорио о томе. Када одлучимо, ако одлучимо, верујте да ћете бити упознати.

ПОТПУНА ЗАБРАНА ПУШЕЊА У СРБИЈИ У 2018?! Ми и Грци смо НАЈГОРИ у Европи!

На питање да ли је Србија овом модернизацијом постала најјача или бар једна од јачих сила у региону, Вулин одговара – са ових шест мигова из Русије и са модернизацијом наша постојећа четири мига, са модернизацијом наше технике која је у копненој војсци, говорим и о тенковима и о артиљерији и о неким противваздухопловним системима за које радимо ремонт, па и модернизацију можемо да кажемо да смо, у најмању руку, равноправни свима у региону.

ДЕТАЉИ КРВАВОГ ДОЧЕКА КОД КРУШЕВЦА! Радету су дошли испред куће због дуга, а он је ИЗВАДИО ЛОВАЧКУ ПУШКУ И ЗАПУЦАО!

„Значајно смо ојачали војну индустрију Србије. Влада Србије је уложила неких 50 милиона евра у развој одбрамбене индустрије, а то је мера која није рађена деценијама. Ми смо имали један дуг период планског уништавања одбрамбене индустрије Србије… Од 2012. године, баш када Александар Вучић постаје министар одбране одбрамбена индустрија почиње да се враћа, држава почиње да улаже и наша војна индустрија почиње да се појављује на светским тржиштима“.

Како каже, продајемо оружје и муницију на свим светским тржиштима од САД преко Русије, арапских и афричких земаља – одбрамбена индустрија Србије се налази у читавом свету и веома је цењена.
Вулин, такође, каже да ремонтни завод „Мома Станојловић“ у Батајници има технологију којом је у стању да ради највећи део ремонта мигова и да самим тим можемо да понудимо то знање и другим армијама које у саставу имају мигове.

ПРИЧА О ПРАВОЈ ЗОНИ ЗАМФИРОВОЈ: Она је постојала и ЊЕНА СУДБИНА ЈЕ БИЛА МНОГО ГОРА НЕГО НА ФИЛМУ!

„Такође, радимо и ремонте хеликоптера, што је веома важно у цитавом нашем окружењу. Наставицемо да радимо на томе да Мома Станојловић постане регионални центар за поправку хеликоптера, а то би био заиста велики допринос за читаву нашу индустрију“.
Министар каже и да ће када буде донет нови Закон о промету и производњи наоружања и војне опреме Јумко постати део одбрамбене индустрије Србије.

Одговарајући на питање да ли су могући ванредни републички избори, министар и лидер Покрета социјалиста је оценио да би све грађане Србије требало питати какву Србију заправо хоће.

„Мој став је да би требало одржати и ванредне републичке изборе, баш због свих ових притисака. Због свих оних који сматрају да Србију треба ставити под контролу и да Србија не треба да одлучује сама о себи. Када су притисци претешки и када су питања која се постављају овако судбоносна, онда је добро питати народ шта мисли и у ком правцу треба да се иде“, навео је Вулин.

СКАНДАЛ О КОМ БРУЈИ РЕГИОН: Ево зашто су се Ален и Тифа потукли на новогодишњем концерту у Будви!

Истиче и да београдски избори неће бити избори за асфалтирање улица нити ко ће направити више паркова и ко ће окречити више фасада.

„То ће бити избори на којима ће се људи изјашњавати какву Србију заправо хоће. Мислим да би то требало питати не само грађане Београда већ грађане Србије“, нагласио је Вулин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија: Недопустиво спољно мешање у ситуацију у Ирану

МИЛУ СЕ ОПЕТ ПРИВИЂАЈУ СРБИ И РУСИ: “Био је покушај атентата на мене“

ВЕЧЕРАС ЋЕ НА НЕБУ СИЈАТИ ВУЧИЈИ МЕСЕЦ: Ово се дешава једном годишње и ЕВО ШТА МОРАТЕ УРАДИТИ!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Fri
20°
Sat
14°
Sun
16°
Mon