Фото: РТРС
Регион Србија

Вулин: Две године од напада на Вучића, БиХ нема одговоре (ВИДЕО)

Две године од напада на Александра Вучића, БХ-а институције немају одговоре на кључна питања.

Показују ли тиме да, починиоци напада на државника највишег ранга, не треба да буду кажњени? Ко, како и са којим циљем? Две године од напада на делегацију Владе Србије и њеног премијера, БиХ нема одговоре.

Фото: РТРС

– Александар Вучић то никада није питао, али ја питам – како је могуће да су прошле две године а да нам нико није рекао ко је покушао да га убије? Како је могуће да је прошло две године а да не знамо како се зову људи који су покушали да убију председника Владе Републике Србије?, пита Александар Вулин, министар одбране Србије.

Флаше, каменице, салве увреда и велика брука за бх обавештајне и полицијске агенције.

– Сматрам да институције БиХ нису урадиле посао који су требале да ураде. Одговорна лица нажалост нису нити именована нити санкционисана. Није на част ово БиХ, истиче Борислав Бојић, (СДС) заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедност ПС БиХ.

Притиснути медијским извештајама са снимцима нападача, из СИПЕ су тек почетком 2017. затражили помоћ грађана, и то пола године након што је МУП Српске републичком Тужилаштву поднио Извештај против четири идентификована и два неидентификована нападача.

– Свако дете које има фејсбук могло је бар 5-6 починиоца да идентификује преко фејсбука или друштвених мрежа , међутим министарство безбедности и бројне агенције још увек нису нашле ко су починиоци, истиче Марио Караматић,  (ХНС) члан Заједничке комисије за одбрану и безбедност ПС БиХ.

Министар безбедности Драган Мектић јесте тражио смену директора Дирекције за координацију полицијских тела, Мирсада Вилића, али је на томе и завршено.

– Мислим да је Мектић могао више да учини, да се то питање реши али очигледно не постоји политичка воља да од коалиционих партнера, који доминантно то прикривају, домимантно управљају и контролишу те институције да се то реши, поручује Стапа Кошарац, шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ

– Подношењем Извештаја о почињеном кривичном делу завршава се наша надлежност, каже Мектић.

С временске дистанце од две године може се рећи да је покушај линча српског премијера у ТВ преносу у Поточарима био осмишљен. У маси су виђене острашћене групе и појединци. На све ово из Тужилаштва БиХ тек штури одговор, да предмет постоји.

 

Извор: РТРС

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri