mod.gov.rs
Uncategorized

Вулин: Држава брине о припадницима безбедносног сектора

Министар одбране Александар Вулин уручио је данас кључеве 25 нових станова активним и пензионисаним припадницима система одбране, у улици Партизанске авијације у Београду.

Уручењу кључева на Бежанијској коси су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић.

mod.gov.rs

Према речима министра Вулина, да би војска била јака и задовољна морамо да водимо рачуна о побољшању материјалног положаја сваког нашег припадника.

ИСПЛИВАЛИ ДОКУМЕНТИ ЦИА СА ОЗНАКОМ ВИСОКЕ ТАЈНОСТИ: Ово је велика мистерија Југославије! Од ње су стрепели чак и Американци!

– У војсци се дуго чека на решавање стамбеног питања и ми улажемо велике напоре да се чекање скрати и да сваки наш припадник зна да му је будућност извесна уколико буде био у својој војсци и уколико буде радио, како би могао да каже да његова држава брине о њему. Влада Републике Србије, по наређењу врховног команданта Александра Вучића, је формирала радну групу која ће се бавити искључиво решавањем стамбених питања свих припадника безбедносног сектора. И војска и полиција и БИА имају право се о њима води рачуна. Они раде тежак, можда и најтежи, а сигурно најодговорнији посао у нашој земљи и ово је начин да им кажемо хвала, поручио је министар одбране.

mod.gov.rs

Он је додао да ће због тога бити покренут велики процес стамбеног збрињавања свих наших припадника.

– Ово што смо данас урадили је само мали део тог великог плана који ће омогућити да сви припадници безбедносног сектора знају колико их ценимо и да њихове породице буду збринуте. Када имате војску, полицију и БИУ која је јака и задовољна онда можете да кажете да имате стабилну, сигурну и слободну земљу која ће сама одлучивати о себи. Ово је начин да покажемо да ће у будућности решавање стамбених питања бити још брже, да ће га бити све више и да је ово начин да кажемо хвала за дугогодишњу службу, рекао је министар Вулин.

mod.gov.rs

Генерал Диковић је поручио да Војска Србије и њени припадници у складу са уставном улогом извршавају доста специфичне и тешке задатке, који су повезани са ризиком и који од њих захтевају да увек буду спремни да жртвују свој живот за оно што им је уставом и одређено.

Пре 20 година заборавио где је паркирао аутомобил: Сад је случајно налетео на њега, мислио је да му је украден

– Због тога се мора водити посебна брига о статусу, стандарду и односу према тим људима и ово је потврда да менаџмент у Министарству одбране, на челу са министром Вулином, посебну пажњу поклањају том питању. Ово је диван пример и таквих ће сигурно бити и више у наредном периоду. Наредне године ће статусни стандард припадника Војске Србије бити онакав какав они желе. Само да наставимо оваквим темпом, а то је још једна већа обавеза да радимо и извршавамо своје задатке на најбољи могући начин.

mod.gov.rs

У 2017. години завршена је изградња објеката број „24“ и „25“ на локацији II Mесна заједница Бежанијска коса у Београду, са 160 станова.

Извор: МОД РС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Приштина формира нови тим са задатком — столица у УН

ОСЛОБОЂЕН АЛ БУКАМАЛ: Терористи ликвидирани (МАПА/ВИДЕО)

СЛОМИЛА МУ ЈЕ СРЦЕ, А ОН НИЈЕ МОГАО ДА ЈЕ ВИДИ НА САМРТИ: Ево како је настала најтужнија песма Томе Здравковића

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon

Истакнуто