Политика Србија

Вучић: Заједница српских општина – мртво слово на папиру

Више од пет година покушавамо да дођемо до мира и решења за Косово и Метохију, рекао је председник Србије Александар Вучић обраћајући се нацији. Председник је истакао да је Бриселски споразум и формирање ЗСО остало мртво слово на папиру.

Председник Александар Вучић је у обраћању нацији рекао да се Србији не пише добро ако се не дође до решења за КиМ.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВА СЦЕНА: Велика звезда светског фудбала за длаку избегла смрт на терену! Саиграч му спасао живот

Вучић се осврнуо на догађаје од пре 14 година, када се догодио погром Срба са Косова и Метохије, за шта су казне биле симболичне. „Насиље је било толико брутално да ОЕБС није имао коментар“, нагласио је Вучић.

НАУЧНИЦИ ДАЛИ ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА Ево шта је старије, кокошка или јаје?!

Председник је на конференцију за новинаре донео примерак Бриселског споразума и истакао да се он састоји од 15 тачака, а првих шест је посвећено формирању Заједнице српских општина (ЗСО).

МЛАДИ МИЛИЈАРДЕР (32) ИМА ПЛАН ДА ЖИВИ ВЕЧНО: Платио 10.000 долара да га убију и аплоудују мозак на интернет!

„Свих шест тачака остале су мртво слово на папиру јер пет година нико није желео да то спроведе. Не само да Албанци нису желели, то је очигледно, нисмо веровали да ће било шта урадити у српску корист, већ смо очекивали да ће ЕУ бити гарант. ЕУ да је желела да ЗСО буде спроведена у дело, да су хтели други фактори међународне заједнице, њихов услов за визну либерализацију за Косово био би не демаркација, већ формирање ЗСО“, рекао је Вучић.

(ВИДЕО) ЗОРАН ИЛИЋ (77) ЈЕ ЧОВЕК! Живи од пензије, путује пешке Србијом, студентима је дао кућу, код њега се летује бесплатно… А ОБЈАСНИО И ЗАШТО НЕ ДАЈЕ РОДБИНИ

Истакао је да је Србија своје обавезе испунила. „То нико не каже, већ се увек позивају две стране. Нећу никоме то да дозволим, сваки дан ће имати реакцију председника и других органа ако буду говорили о двема странама и подједнаком испуњавању обавеза“, поручио је председник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија: Одговор жесток због политичког „безобразлука“ Лондона

АЛБАНЦИ КРИЈУ ИСТИНУ О ЗЛОЧИНУ: Супруга убијеног Оливера Ивановића, Милена ОТВОРИЛА ДУШУ

Москва протерује 23 британских дипломата

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon