Чепурин и Вучић (Фото: Синхуа)
Политика

Вучић уверава Чепурина: ЕУ не може да поремети наше односе са Русијом!

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина, са којим је разговарао о конкретним пројектима сарадње двеју земаља.

Вучић и Чепурин су нагласили да су Србија и Русија спремне да одржавају континуирни политички дијалог који доприноси развоју целокупних односа на обострану добит, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Фото: РТС

Вучић и Чепурин су констатовали да добре политичке односе треба претворити у боље економске везе, с обзиром на то да постоје велике могућности у различитим областима привреде. Изражено је заједничко мишљење да економску сарадњу треба ојачати у области пољопривреде, аутомобилске и наменске индустрије, као и у области информационих технологија.

Договорено је да се копредседници Мешовитог комитета за сарадњу састану у септембру у Москви, а састанак Комитета биће у новембру у Београду.

Председник Вучић и амбасадор Чепурин су се сагласили да односе двеју земаља карактерише стратешка дубина која се не може лако покварити.

„Србија је на европском путу, али то не сме, неће и не може да поремети веома добре односе са Русијом. Србија неће мењати тако јасну и принципијелну спољну политику, која сведочи и о Србији као независној и сувереној држави, која се руководи својим интересима и поштује дуго година грађене пријатељске односе“, рекао је Вучић, нагласивши да је управо такав став донео земљи већи углед и поштовање у свету.

 

 

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue