Фото: Јутјуб
Политика Србија

ВУЧИЋ: УКИДАМО ЗАКОН О ПРИВРЕМЕНОМ СМАЊЕЊУ ПЕНЗИЈА!

Ми смо пре четири године донели одлуку о привременом смањењу пензија јер је Србија била пред банкротом. Захваљујући вери и стрпљењу пензионера успели смо да се спасимо и сада у свему напредујемо. Управо зато, ти људи су заслужили да урадимо следећу ствар, поштујући све економске параметре. Укидамо закон о привременом смањењу пензија, рекао је председник Србије Александар Вучић.

КАПЕТАН ДРАГАН БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН У ЗАТВОРУ: Камере све снимиле, али Хрвати покушавају да заташкају инцидент!

– Ми смо пре четири године донели одлуку о привременом смањењу пензија јер је Србија била пред банкротом, захваљујући онима који су земљу водили у пропаст. То је била нејтежа одлука коју сам донео. Али захваљујући вери и стрпљењу пензионера успели смо да се спасимо и сада у свему напредујемо. Управо зато, ти људи су заслужили да урадимо следећу ствар, поштујући све економске параметре. УКИДАМО ЗАКОН О ПРИВРЕМЕНОМ СМАЊЕЊУ ПЕНЗИЈА. То значи да сви који су имали пензију већу од 37.000 динара, имаће значајно веће пензије – рекао је Вучић и додао:

Ексклузивни интервју: Историчар из Хрватске-СРБИ НИСУ ИЗГУБИЛИ КОСОВСКИ БОЈ!

– Имали смо проблем са пензионерима који су примали мање од 30.000, јер њима нису смањиване пензије, па смо донели одлуку да и њима повећамо пензије. Најмањи проценат увећања имаће они са пензијама преко 120.000 динара. Дакле сви ће имати повећање пензија од 8,4% до 13,3%!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) КАМЕРА СНИМИЛА ХОРОР: Три рођака хтела да се окупају у језеру, па снимили сопствену смрт

pink.rs

ХОРОР У БАТАЈНИЧКОЈ ШКОЛИ, РОДИТЕЉИ У ШОКУ: Терали ђаке да гледају абортус и искасапљене фетусе?! Седмацима било мука од језивих призора

То ће, између осталог, значити да ће сви пензионери имати значајно веће пензије него пре примене тог закона, а у сваком случају, рецимо, онај ко је примао 50.000 пензију 2014. године имаће после ове одлуке укупно повећање у односу на 2014. 9,1 одсто и примаће више до 54.000 динара.

За најсиромашније пензионере, додао је, предвиђено је додатно повећање за пет одсто, чиме ће повећање за њих у односу на 2014. годину бити између 10,4 одсто и 13,3.

ЈЕЗИВ СЛУЧАЈ ЗЛОСТАВЉАЊА У КПЗ У ВАЉЕВУ: Извадили му зуб и терали га да једе измет

Како је Вуцић објаснио, одлуку је донео заједно са председницом Владе Србије Аном Брнабиц и истакао да је донета после тешких и вишемесечних преговора са Медународним монетарним фондом.

Укупно ће увећање пензија износити измеду пет и 25 одсто, а у односу на 2014. годину измеду 8,4 и 13,3 одсто.

Како је објаснио, сви који су имали пензије веће од 37.000 динара а који су у 2018. примали нешто мање него 2014. имаће значајно више него пре 2014. године.
Ко је примао 50.000 динара 2014., имаце укупно повећање 9,1 одсто и 54.541 динара.
Вучић је навео да је највећи проблем био са 1.191.000 пензионера који примају до 30.000 динара, јер би они само укидањем закона добили повецање само од 2,8 одсто и зато смо одлучили да њима поново повећамо за додатних пет одсто.

(ФОТО) ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ НА АУТО-ПУТУ: Ово је Тијана Павић, докторка која је погинула. Стајала у колони када је на њу налетео КАМИОН!

Зато ће они имати укупно повећање у односу на 2014. годину између 10,4 одсто и 13,3 одсто. Они који примају до 25.000 динара имаће 10,4 одсто, а они преко 30.000 динара 13,3 одсто.

Вучић је казао да најмањи проценат увецања имају они који имају пензију 120.000 динара и то 8,4 одсто у односу на 2014. годину а пензија ће им после повећања бити 130.076 динара.

Председник, који је ово саопстио након обиласка радова на Коридору 11, обратио се премијерки с опаском да би волео ако је могуће да ова одлука о већим пензијама буде примењена од новембра, а у сваком случају од почетка наредне године.

ДЕТАЉИ УБИСТВА ОГЊЕНА ЖАНИЋА: Навијач Рада сакрио нешто испод аута на паркингу, само минут касније у њега су испаљена 3 хица

Како је рекао то су резултати за историју и за будућност Србије.

– Хвала грађанима Србије што су веровали и знали да немају посла са преварантима са каквим су имали раније – додао је председник Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЂУРИЋ: Упозоравали смо да Приштина није заинтересована за ЗСО

Изабрана Комисија за истрагу последица НАТО бомбардовања

УСТАШЕ СЕКЛЕ ДЕЦИ РУКЕ КАД УЗМУ ПАРЧЕ ХЛЕБА: Нови детаљи злочина у НДХ

Извор: informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Thu
28°
Fri
17°
Sat
20°
Sun