Фото Танјуг, З.Жестић
Политика Србија

Вучић: Уједињено Краљевство да покаже више разумевања за српске ставове у вези са КиМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са делегацијом Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства и пренео им очекивање да УК покаже више разумевања за српске ставове у вези са КиМ.

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду са делегацијом Дома лордова Парламента Уједињеног Краљевства и пренео им том приликом очекивање да Уједињено Краљевство покаже више разумевања за српске ставове у вези са Косовом и Метохијом.

Председник Вучић је са делеацијом Дома лордова Парламента УК разговарао о регионалним питањима и европском путу Србије, изразивши захвалност што УК, упркос Брегзиту, изражава спремност да помогне Србији у процесу евроинтеграција.

Захвалио је, такође, на интересу за проблеме са којима се Западни Балкан суочава и истакао да је још много важних питања на европској агенди Србије.

Председник је рекао да је задовољан билатералним односима и нагласио да је Србија заинтересована за њихово даље унапређење и јачање, посебно у области економије и повећања британских инвестиција у Србији.

„Спремни смо за континуирано јачање политичког дијалога на високом и највишем нивоу“, рекао је председник Вучић.

Председник је нагласио да очекује да Уједињено Краљевство покаже више разумевања за српске ставове у вези са Косовом и Метохијом.

Он је изразио захвалност што Уједињено Краљевство, упркос Брегзиту, изражава спремност да помогне Србији у процесу европских интеграција.

Представници Дома лордова Парламента Уједињеног Крал?евства истакли су да њихова делегација борави у Србији ради прикупљања информација у циљу што боље формулације политике Уједињеног Краљевства према Западном Балкану након Брегзита и дефинисања модалитета активности Краљевства у правцу доприноса стабилности региона, саопштила је Прес служба Председника.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић о Косову и Метохији

Притисци на Србе се настављају: обијено седиште Демокртаске партије Срба Македоније у Скопљу (ФОТО)

(ВИДЕО) ЏИХАДИСТИ ОСЕТИЛИ РУСКИ БЕС: У Идлибу убијени команданти Ел Нусре

Мадуро: Војска да се спреми за америчке претње

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
11°
Tue
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri