Политика

Вучић сутра са Ципрасом у Солуну

Председник Србије Александар Вучић боравиће сутра у једнодневној посети Грчкој, где ће у Солуну присуствовати првој седници Високог савета за сарадњу између Србије и Грчке. Седници ће председавати грчки премијер Алексис Ципрас.

Прва седница Високог савета за сарадњу највећи је и најзначајнији догађај у српско-грчким односима у последњих 65 година и представља посебан облик учвршћивања сарадње и јачања веза између Атине и Београда.

Последњи пут то је била 1952. година када је успостављен Балкански савез, навела је Служба за сарадњу са медијима председнима Србије.

Овај облик сарадње договорен је приликом посете премијера Алексиса Ципраса Београду, како би се традиционално пријатељство и економски интереси повезали у чвршћу форму сарадње, заједничких инвестиција и пројеката, одређених оквирима заједничке европске будућности двеју земаља.

Седнице високог савета за сарадњу, којима се у четвртак у Солуну отвара ново поглавље у односима Атине и Београда, допринеће економском повезивању и сарадњи у свим областима.

Председник Вучић учествоваће и на трилатералном састанку Србија – Грчка – Бугарска, коме присуствују председници владе Грчке и Бугарске, Алексис Ципрас и Бојко Борисов.

Састанак у Солуну биће прилика да се разговара о међусобним односима у региону, енергетском повезивању три земље и великом броју инфраструктурних пројеката.

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu