Tanjug/ RADE PRELIC
Политика Србија

Вучић: Србија ће имати снажну војску

Председник Србије Александар Вучић поручио је да Србија неће никога да нападне али да ће имати снажну војску и потврдио да се разматра набавка авиона и ПВО система из Белорусије.

ХОРОР НАДОМАК ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: Девојка изодена ножем, извађена јој слезина, а све због јакне

Врховни командант Војске Србије након примања извештаја министра одбране и начелника Генералштаба ВС о стању у Војсци Србије, казао је да је пре свега проблем низак стандард професионалних припадника Војске.

„На томе радимо и видимо побољшање. Повећање од 10 одсто није довољно, али боље него што је било. Договорили смо са Владом да пре краја године свим професионалним припадницима ВС, запосленима у сектору безбедности, а то су полиција и БИА, буде исплаћен бонус од 10.000 динара, али да ћемо из године у годину повећавати примања, а од њих тражити озбиљност и одговорност“, нагласио је Вучић.

Вучић је најавио и да ће ускоро изаћи с решењем за стамбене проблеме запослених у овом сектору, те да је план да 30.000 људи у наредне три године реши стамбено питање на најповољнији начин.

„Тако ћемо створити услове да људи остају у војсци, али и да се млади радије опредељују да заврше војне школе“, рекао је Вучић и најавио да је у плану да до краја године буде примљено још 300 професионалних војника.

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

Србија неће никог да нападне, али имаће снажну војску

Председник је рекао да Србија неће никога да нападне, али је истакао да ће имати снажну војску која може да одбрани земљу у сваком тренутку.

На питање да ли се разматра набавка авиона и неких противваздушних система из Белорусије, Вучић је потврдно одговорио и додао да је о томе разговарао не само са Лукашенком, већ и са Путином и неким другим земаљама.

Како је рекао, неке ствари су при крају.

Вучић је истакао да Србија са НАТО-ом, али и са Русијом има партнерске односе и да ће наставити тако.

„Наш избор је најтежи, лакше би било да кажемо прикључујемо се НАТО-у, а наш избор је да будемо свој на своме, да имамо војску и штитимо Србију зато војска мора да буде оспособљена“, објаснио је Вучић.

Нема индиција да неко жели да нападне Србију

Александар Вучић је истакао да не постоје ни најмање индиције да било ко жели да нападне нашу земљу, али да војска постоји да би чувала своју државу и штитила свој народ.

Он је, након састанка са министром одбране и припадницима Генералштаба Војске Србије, казао да данашњи састанак није био ванредни и да се нада да никада нико неће напасти Србију, а да је посао власти да имамо довољно снажну армију.

НАУЧНО ДОКАЗАНО: Срби су најхрабрији народ!

„Ниједна војска у свету, изузев можда две, не постоји да би неког другог нападале, већ да штити своју земљу“, нагласио је Вучић.

ПРОЦУРИЛА ИЗЈАВА ПЕВАЧИЦИНЕ МАЈКЕ: Кајем се што сам лагала полицију! Јелена ми није рекла да је…

Војни буџет је, у односу на прошлу годину, према његовим речима, већи за око 70 милијарди динара.

За војску, како је додао, издвајано је на транспарентан и законит начин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРИБУНАЛ СПРОВОДИ ИСТРАГУ: Откривено шта је било у бочици из које је пио Праљак

ТЕОДОРОВИЋ ОБЈАСНИО ПРОПАСТ ЈАНКОВИЋА: Некад је уз њега било нас 100, а данас САМО ЂИЛАС И ЈЕРЕМИЋ!

(ВИДЕО) У ДВОРИШТУ НОВЕ КУЋЕ ОТКРИЛА ЧУДАН ШАХТ: Оно што је пронашла унутра запрепастило је цео град

Најстарији ски-центар у Србији одлази у историју (ВИДЕО)

Извор:Танјуг, РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon