Printscreen
Политика Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА СРБИМА: Нећемо дати да оружјем крену на вас, хоћемо вас живе! И да ме сутра стрељају, ја ћу урадити све за будућност Србије и наше деце

Председник Србије Александар Вучић поручио је са Трга цара Лаза у Косовској Митровици да ће и у добру и у злу увек бити уз српски народ на Косову и Метохији. Вучић се извинио се данас грађанима Метохије што нису могли да дођу на овај скуп у Косовску Митровицу, јер су, каже, неки други све путеве блокирали, те обећао да ће следећи пут доћи у Бање.

„Хоћу да се извиним Србима из Метохије који нису могли да дођу на данашњи скуп, јер су неки други људи све путеве блокирали, палили гуме, дрва, шенлучили и пуцали из свог оружја и оруђа ваљда да још јендом упласе оне који живе на својим огњиштима, а ништа никоме нису узели“, рекао је Вучић на почетку обраћања у Косовској Митровици.

ВОЈСКА СРБИЈЕ ЈЕ СПРЕМНА, ЧЕКА СЕ ВУЧИЋЕВО НАРЕЂЕЊЕ! Министар Вулин каже да ће по сваку цену ВС штити безбедност председника Србије!

Захвалио се мештанима места Бање што су га чекали и припремали величанствен дочек.

„Нејмојте да мислите да је ово последњи пут да сам желео да дођем. Следећи пут ћу доћи у Бање“, поручо је он.

Прва реакција Тачија поводом нереда на Косову

Такође је истакао да не треба мислити да ће то што се данас догодило наићи на једнодушну осуду оних који су учествовали у стварању, како кажу косовске државе.

„Неће. Шта год да ураде то је њихово “чедо“. Опет ћемо бити једнако криви што нисмо имали довљно воде да угасимо оно што су упалили“, казао је он.

(ВИДЕО) ХАОС НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, СВЕ ЈЕ БЛОКИРАНО: Наоружани Албанци на блокадама! Вучић кренуо ка селу Бање!

„Нећу да вас хушкам нити да вам обећавам оружје, нити дозволити да било ко користи оружје против вас. Хоћемо вас живе, хоћемо српску децу, школе, болнице, да имате довољно посла да пожелите ту децу, да на крају имате све оно због чега можете овде и да останете“, рекао је председник.

Вучић је казао да је наш посао да мењамо углед Србије у свету, променимо не само себе, већ и угао из којег се гледају ствари на Балкану.

Према његовим речима, у то је потребно уложити још много напора.

Он је рекао да „неки говоре да смо спремни и да морамо да признамо Косово до краја године. То је ноторна лаж.“

ВЕЋИ ШИПТАРИ ОД ШИПТАРА! АМЕРИЧКА ТВ Н1 оптужила Вучића да изазива немире на КиМ?!?

Вучић је додоа да је идеја за будућност да сачувамо народ, своју земљу, мир институције.

Циљ је, како је рекао, да успостављамо мостове помирења према Албанцима

„Хоћу да верујем да после векова скобљавања имамо векове пријатељских односа са Албанцима. Преговараћемо до изнемоглост ако буде требало!“.

„Неко ће некад у будућности морати да постигне споразум са Албанцима!. Решење није на видику, надам се да ће бити за неких 10, 20 година!“, поручио је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОЛИЦИЈА ЗАУСТАВИЛА ВУЧИЋА НА ПУТУ КА БАЊАМА! ПРЕДСЕДНИК ИНСИСТИРА ДА ПРОЂЕ!

КАДРИ ВЕСЕЉИ ОРГАНИЗАТОР БЛОКАДА НА КОСОВУ: Председник тзв. косовске скупштине нахушкао бивше саборце из ОВК да направе хаос

(ВИДЕО) КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Све је спремно за обраћање председника Вучића Србима на Косову

ВУЧИЋ О БЛОКАДИ КОД СЕЛА БАЊЕ: Грдно су се преварили ако мисле да ће ме застрашити!

ВУЛИН УПОЗОРАВА: На пет места око Дренице на КиМ се пуца!

ДРАМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ВЕТЕРАНИ ОВК БЛОКИРАЛИ ПУТ КА БАЊАМА: Окупљени носе транспаренте Вучићу, нећеш проћи! Чули се и рафали?

Kurir/Sputnjik Srbija

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
31°
Sun
29°
Mon
28°
Tue
28°
Wed