Танјуг
Политика Србија

ВУЧИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ТРИБУНАЛА: Србија је забринута за третман и здравље хашких оптуженика

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са председником Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију Кармелом Ађијусом и том приликом изражена је забринутост Србије за третман и здравље хашких оптуженика, а из тог суда изнете су замерке због неизручења двоје радикала и ангажмана генерала Лазаревића.

Председник Вучић изразио је бригу за третман српских затвореника који у иностранству издржавају затворске казне на основу пресуда Хашког трибунала, као и за здравље притвореника у притворској јединици у Хагу, саопштила је Прес служба председника.

Како се наводи у саопштењу, „Ађијус је замерио Вучићу што двоје припадника Српске радикалне странке нису изручени Хашком трибуналу и рекао да је за међународну заједницу неприхватљив ангажман генерала Лазаревића на Војној академији“.

Ађијус борави у Београду у оквиру завршних посета земљама региона пред затварање овог Суда, а председник Вучић је указао на потребу да се Републици Србији врати документација достављена по захтевима Тужилаштва МКТЈ.

Двојица саговорника разговарали су о наслеђу Хашког трибунала и будућем раду Међународног механизма за кривичне судове, који ће наставити послове суда у Хагу, наводи се у саопштењу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„ЗИМСКА ПРАВИЛА“ Од данас на снази ригорозне казне, могу да вас ударе по џепу и до 30.000!

ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ ПОМОГАО СРБИЈИ КАД ЈОЈ ЈЕ БИЛО НАЈТЕЖЕ: Руски генерал који је одбранио Обреновац враћа се у нашу земљу!

КУСТИРИЦА ДРЖАО ЧАС ДИПЛОМАТАМА У ЖЕНЕВИ! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ ПОРУЧИО

НОВИ ДЕТАЉИ! ШТА ПИШЕ У НАРЕДБИ ТУЖИЛАШТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИСТРАГЕ: Зоран се одвојио од мале Јане на 40 минута, Јелену убио за 10?

 

 

 

 

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat