predsednik.rs
Политика Србија

Вучић са Лијем – „Кина је земља којој Србија верује“

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Народне Републике Кине Ли Манчанга, који му је уручио новогодишње честитке кинеског председника Си Ђинпинга и премијера Ли Кећанга, уз жеље за успех, просперитет и благостање Србије и српског народа.

ЈЕЗИВ ПРИЗОР НА АУТО-ПУТУ: Жени из Краљеваца цев са камиона смрскала главу

Председник Вучић и амбасадор Ли су разговарали о конкретним корацима за наставак сарадње двеју земаља, наведено је у саопштењу из Председништва.

Овом приликом је председник Вучић замолио амбасадора Лија да државном врху НР Кине пренесе велику захвалност за интересовање које кинески партнери показују за РТБ „Бор“.

Двојица саговорника размотрили су планове за изградњу индустријског парка, као и заједничке инфраструктурне пројекте. Тема разговора је била и успешно пословање „Железаре Смедерево“.

С тим у вези је председник Вучић још једном изразио захвалност кинеском председнику Сију за подршку и помоћ у приватизацији те Железаре и очувању радних места.

ЖИКА и АНА СУ У ТЕШКОМ СТАЊУ! Маћеха Срђана Тодоровића о смрти глумчевог сина!

„Кина је земља којој Србија верује и којој остаје поштен, веран и лојалан партнер“, рекао је председник Вучић и додао да Србија високо цени то што Кина поштује њен територијални интегритет и независност.

Српски председник је нагласио да је Кина у међународној арени веома поуздан савезник свим земљама у свету које држе до поштовања међународног права и норми.

Извор: РТС

Оставите коментар