Фото: СНС
Америка Србија

Вучић са америчком војном делегацијом

Председник Србије Александар Вучић састаће се у среду са високом делегацијом коју предводе пензионисани генерал Филип Бридлав, бивши командант НАТО у Европи и пензионисани адмирал Џерард Мауер.

Висока делегација, састављена од двадесет старијих војних официра и цивила Сједињених Америчких Држава, долази у Србију у оквиру студијске посете програма CAPSTONE, курса професионалног војног образовања за новоименоване генерале, адмирале и цивилне представнике извршног нивоа, а који организује Национални универзитет одбране САД, саопштено је из Кабинета председника Републике.

Претходно је америчка амбасада у Београду саопштила да је циљ програма CAPSTONE да упозна високе војне званичнике са начином на који се војне снаге и други елементи националне моћи користе као подршка националним војним стратегијама, као и са начином на који мултинационалне операције подржавају стратешке националне циљеве.

Према нивоу чина учесника, циљевима и методи учења заснованој на искуству, CAPSTONE би могао да се упореди са Високим студијама безбедности и одбране Министарства одбране Србије.

Висока делегација САД, која у Београду борави до четвртка, састаће се и са министром одбране и начелником Генералштаба, као и са командантом Копнене војске и представницима Клуба српско-америчког пријатељства у Нишу.

Чланови делегације ће такође имати прилику да посете музеје и историјска места у Србији како би се упознали са српском културом и историјом.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Сви детаљи језивог ЗЛОСТАВЉАЊА код Зајечара

Крим – неосвојива руска тврђава

Сазнајте све о Путинову – српском селу посвећеном председнику Русије (ФОТО/ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri