Александар Вучић (Фото: Синхуа)
Политика Србија

Вучић са амбасадорком Македоније: Заеву позив за заједничку седницу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадорку Републике Македоније Веру Јовановску Типко, са којом је разговарао о континуираном унапређењу добросуседских односа и неговању традиционалних пријатељских веза.

„Сви сматрамо да је потребно да радимо вредно и одговорно на унапређењу наших односа“, нагласио је Александар Вучић на почетку сусрета, саопштио је Кабинет председника.

Обавестио је амбасадорку Веру Јовановску Типко да ће председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упутити позив председнику Владе Републике Македоније Зорану Зајеву за одржавање заједничке седнице влада двеју земаља до краја године у Београду. У том циљу, разговарано је и о скоријем одржавању Мешовитог комитета за економску сарадњу.

Договорено је и да, по постављењу саветника за националну безбедност Републике Србије, буде одржан заједнички састанак са македонским колегом.

Тема сусрета било је и унапређење сарадње у свим сферама, посебно у области економије, туризма и заједничког наступа на трећим тржиштима. Двоје саговорника су нагласили значај заједничког рада у области науке и културе, с посебним освртом на заштиту и очување матерњих језика српске и македонске националне мањине.

Током састанка констатовано је да је сарадња привредних комора двеју земаља веома добра, о чему сведочи и оснивање Српско-македонског пословног клуба.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Посланици о Македонији, „Гоши“, нерешеним аферама

Шојгуу донели трофејно оружје одузето од терориста у Сирији (ФОТО/ВИДЕО)

Русија: Мигови стижу у Србију до краја године, настављају се разговори о С-300

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri