Србија

Вучић примио новог белоруског амбасадора – ево шта му је рекао

Александар Вучић данас први пут прима акредитивна писма амбасадора од како је ступио на дужност председника Републике.

Председник Србије примио је акредитивно писмо новог амбасадора Белорусије Валерија Бриљева. Предајући акредитиве, Бриљев се Вучићу обратио на српском језику. „Имам част да вам предам акредитивна писма којима ме је председник Белорусије Александар Лукашенко акредитује за изванредног опуномоћеног амбасадора Белорусије“, рекао је Бриљев.

Вучић је изразио задовољство што се сви облици сарадње двеју земаља успешно развијају, а посебно што је интензивиран политички дијалог на највишем нивоу. Белоруски амбасадор је пренео срдачне поздраве председника Александра Лукашенка, на шта је српски председник узвратио поновним позивом председнику Белорусије да званично посети Србију. Вучић је истакао да се и приликом боравка у Минску у јануару још једном уверио да је Белорусија један од најдоследнијих и најпоузданијих пријатеља Србије.

Он је нагласио да се то пријатељство манифестује и снажном подршком територијалном интегритету и суверенитету Србије, односно непризнавањем једнострано проглашене независности Косова и противљењем пријему тзв. Косова у различите међународне организације, на чему смо веома захвални, наводи се у саопштењу Прес службе председника.

Вучић је белоруском народу и државном руководству поручио да у Србији имају искреног партнера за унапређење билатералних односа у свим областима од заједничког интереса, а на добробит народа обеју земаља. Белоруски амбасадор је изнео неколико предлога за пласман српских производа на белоруско тржиште, што би увећало спољнотрговинску размену.

Српски председник је рекао да ће му бити задовољство да белоруском амбасадору пружи сваку помоћ у обављању одговорне дипломатске мисије и приметио да амбасадор Бриљев одлично говори српски језик.

Извор: Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америчка авијација бомбардовала сиријски град који је под опсадом џихадиста

Ево зашто СРБИ имају НАБИЈЕНЕ ОДСЕЧЕНЕ ТУРСКЕ ГЛАВЕ на ГРБОВИМА својих градова!

ОДАЈУ ПОЧАСТ ПРЕЦИМА: Гвоздени пук добија спомен-собу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu