PRINTSCREEN
Политика Србија

ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА СРБИМА ИЗ РЕГИОНА: Никад нам се више НЕЋЕ ПОНОВИТИ НЕСЛОГА, очуваћемо СРПСКО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ!

Председник Србије Александар Вучић нагласио је данас да Србија жели да корист од њеног јачања И економског напретка има и наш народ изван Србије, нарочито у очувању нашег културног, језичког И националног идентитета, те поручио да се никад више не деси неслога какву смо имали крајем 90-тих И почетком 2000-тих.

АУТОРСКИ ТЕКСТ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЧА: Компромис у политици није пораз, ВЕЋ ПОБЕДА!

Вучић је, након уношења Бадњака у Председништво, којем су присуствовали гости и политички представници Срба из региона, рекао да је ово била прилика за разговор о положају нашег народа у региону.

Пренео је да је одржан први састанак, и да ће разговори бити настављени током доручка на Бадњи дан, како би се сагледало шта Србија може да учини на очувању српске културе, језика и писма.

ТРАГЕДИЈА КОД СУБОТИЦЕ ЗА БАДЊИ ДАН У пожару изгорела жена, угљенисано тело пронашли ватрогасци!

– Саслушали смо представнике нашег народа из различитих крајева И делова нашег региона. Видели смо са којим проблемима се суочавају. Србија, ако настави оваквим путем развоја И економског напретка, какав је био 2018, моћи ће још више да помогне нашим људима у изградњи вртића, школа, болница, домова здравља, али И посебно у различитим врстама подухвата из области културе, очувања језика И писма, снажења националне свести, очувања српског имена И презимена – објаснио је он.

ТЕШКА ТРАГЕДИЈА У СТАЈИЋЕВУ КОД ЗРЕЊАНИНА Моја Ивана је отишла у купатило, али није искључила бојлер. Док је била у туш-кабини, струја је пробила кроз туш…

Вучић је казао да је карактеристика састанка то што су сви учесници, без обзира да ли су из Хрватске, Црне Горе или Македоније, јасно ставили до знања да су мир И очување стабилности у региону од приоритетног значаја.

– Политика коју водимо је политика сарадње, добрих односа са свим народима, којом нећемо угрожавати туђе државне И националне интерере. Али, она значи И чување наших националних И државних интереса, И то се никако не сукобљава, већ је нешто што треба да подстиче једно друго – нагласио је он.

ВУЧИЋ ПОСЛАО СНАЖНУ ПОРУКУ НАШЕМ НАРОДУ НА КОСОВУ Ево шта им је поручио у посебној БОЖИЋНОЈ ЧЕСТИТКИ!

Указао је да са РС и БиХ имамо веома блиске и добре односе, подсећајући да је БиХ један од наших кључних трговинских партнера.

То су, како је додао, И Црна Гора И Македонија, Хрватска.

– Са свим тим земљама Србија има суфицит у трговинском односу. То значи да су те земље од изузетног значаја за нас, јер су то простори где можемо на најбољи нацицн да пласирамо робу, и зато су од посебног интереса, да имамо добре односе – казао је Вучић.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОСЛАО МОЋНУ ПОРУКУ АЛБАНЦИМА: Никада и ни под којим условима вам НЕЋЕМО ПОКЛОНИТИ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ!

Знамо, истакао је, да наш народ чека не лака политичка година, а верујемо да ће економски бити успешна, да ће Срби И сви други грађани Србије живети неупоредиво боље, али да је велики изазов КиМ, као И проблем опстанка нашег народа И положаја у другим местима региона.

(ФОТО) ШАЈКАЧА, СЕКИРЧЕ И ФЛАША РАКИЈЕ: Овако је Дарко уз Божју помоћ кренуо по бадњак у шуму!

– Не угрожавајући никога другог, не желећи ником лоше, ово је један од састанака у којима смо изнели своје ставове, саслушали једни друге, а наставићемо гледати да једни другима помажемо – нагласио је он.

ОНИ СУ ПАЛИ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ: Годишњица Мојковачке битке

– Успели смо да као важан резултат, најпре у договору са Милорадом Додиком И Жељком Цвијановић, а и свима другима, да чак И када имамо разлике између себе, не мислимо исто, да однос Србије према припадницима свог народа буде увек однос поштовања, разумевања И подршке, а да сличан однос према Србији показују представници нашег народа, те да никада више не дођемо у ситуацију као крајем 90-тих И почетком 2000-тих, те да имамо ту врсту слоге каквом нису могли да се диче Срби деценијама И вековима – поручио је он и закључио:

– Желим свим грађанима Србије православне вероисповести, Србима у региону, срећан Бадњи дан, Божић, успешну нову годину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Србија жели да помогне, а Срби у региону желе мир!

ЛЕДЕНИ БАДЊИ ДАН! Ево какво нас време чека

ДАНАС ЈЕ БАДЊИ ДАН Бадњаком у кућу уносимо здравље, срећа и напредак, у госте не треба ићи а ево зашто морате разбити један орах!

ПУЦЊАВА У НОВОМ ПАЗАРУ! Неколико хитаца испаљено на кућу бившег судије!

Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu