printscreen
Политика Србија

Вучић: Подриње за нас од изузетног значаја

Председник Александар Вучић изјавио је у Лозници да је Подриње део земље од изузетног значаја и поручио да ће приоритет државе у наредном периоду бити да у тај крај доведе инвеститоре, како би се смањила незапосленост, иначе највећи проблем тог краја.

Вучић је у Лозници разговарао са градоначелницима Лознице и Ваљева, као и председницима општина дуж тока Дрине – Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ и Бајина Башта – и поручио да ће у путеве у том крају бити уложено више новца него икада.

Највећи проблем, указао је Вучић, иако је држава већ уложила много новца, али на чему ће сада да се ангажује, а он као председник може да помогне, јесте да се инвеститори привуку и дођу у тај крај, пре свега у два највећа града – Лозницу и Ваљево.

Оно што је забрињавајуће је висок степен незапослености у том крају, подвукао је Вучић и додао да ће се зато радити на путној инфраструктури, како би се привукли инвеститори.

„Верујем да неке мање инвестиције можемо да обезбедимо и за Мали Зворник и да обезбедимо бољу трговину и прелазак преко мостова, као и боље путеве“, рекао је Вучић.

На састанку је, додао је председник, било речи о новим путевима, јер је то оно што највише занима инвеститоре и поручио да ће у путеве у том крају ове и следеће године бити уложено више новца него икада.

„Не некад, када неко други дође на власт, када буде боље време. Сада је добро време, имамо новца у буџету. Овде само једна локална самоуправа има дефицит у буџету, остале немају“, нагласио је Вучић.

Додао је да се разговарало о помоћи болницама, о новцу за хитну службу у Крушику, решавању проблема водоснабдевања, за шта ће бити издвојено седам милиона евра, као и електроснабдевања.

Назначио је да је у Крупњу у првих шест месеци рођено више од 100 беба, што је више него целе прошле године, а захваљујући свему што је у Крупњу урађено у протеклом периоду и доласку „Џинсија“.

„Ово је и крај Србије у којем имамо највећи број дрвених ЕПС-ових бандера и разговарали смо и томе, даћемо хиљаде и хиљаде бетонских стубова, пре свега у љубовијска села, јер имамо проблем са напајањем струјом у читавом Подрињу“, навео је председник.

Најавио је да ће се наћи решење за пут према Лагатору, као и да ће се радити пут од Крупња према Малом Зворнику у дужини од 10,5 километара, као и тунел Љубовија – Осечина.

„Помоћи ћемо и увођење топлане на биомасу у Бајиној башти. Све ћемо полако да решавамо“, закључио је Вучић.

„Надам се ускоро решењу за мост Братунац – Љубовија“

Председник Александар Вучић изразио је наду да ће ускоро у БиХ бити решен проблем у вези са мостом Братунац–Љубовија, који треба да скрати пут теретном саобраћају, али то тренутно није могуће јер још није установљен царински прелаз.

„Проблем је у томе што није решено коме ће припасти земљиште, да ли РС или БиХ. Нама је свеједно и само хоћемо да имамо прелаз за трговину, који може да ради“, рекао је Вучић у Лозници.

На питање новинара када би могао тај мост бити завршен, Вучић је рекао да ни у недавним разговорима у Сарајеву са саговорницима о том проблему није било одговора.

„Не треба да испадне да смо направили празан мост. Добили смо обећање босанских власти да ће проблем бити решен. Ми смо своје завршили и највећи део смо ми платили“, објаснио је Вучић.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Патријарх Иринеј о унутрашњем дијалогу и решењу косовског питања

Трампов план: Истерати Русе са Балкана

ЈЕЗИВО! НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ПЕВАЧИЦЕ: Зоран имао помагаче!? ЈЕЛЕНИ ПРВО ПРОБИЛИ ГЛАВУ ШРАФЦИГЕРОМ А ОНДА…

(ВИДЕО) СКАНДАЛ ИСПРЕД ПИНКА! Бошкови активисти ударили водитељку ТВ ПИНКА!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat