Политика Србија

ЕКСКЛУЗИВНО: Председник Србије открио шта би за Београд значило „компромисно решење питања КиМ“!

Вучић је, на конференцији за штампу после састанка са румунским колегом Клаусом Јоханисом, захвалио Румунији што се залаже за компромисно решење за један такав, за Србију велики, проблем.

(ВИДЕО) НЕСТВАРАН СНИМАК СА УРАЛА! Ноћ се у тренутку ПРЕТВОРИЛА У ДАН!

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Букурешту да Србија даје све од себе како би се пронашло компромисно решење за питање Косова и Метохије и поручио да је за компромисну солуцију неопходно да обе стране одустану од максималистичких захтева.

Вучић стигао у Букурешт: Почео састанак са председником Румуније Клаусом Јоханисом

Вучић је, на конференцији за штампу после састанка са румунским колегом Клаусом Јоханисом, захвалио Румунији што се залаже за компромисно решење за један такав, за Србију велики, проблем.

Исто тако захвалио се и што Румунија није признала Косово.

Указао је да Србију и Румунију везује традиционално пријатељство.

– Ретки су народи са којима у региону нисмо ратовали и сукобабљали се, а са Румунијом нисмо. Нас везује традиционално пријатељство – подвукао је Вучић.

Он је истакао да је, пошто се не може живети од прошлости, са својим румунским колегом разговарао о будућности.

Захвалио се Јоханису и румунском анроду на подршци коју дају Србији на њеном евроспком путу.

ДАНАС ЈЕ ПРАЗНИК ЛАЖИ ИЛИ ЉУБАВИ, КАКО СЕ КОЈОЈ ЖЕНИ ЗАЛОМИЛО: Душко Радовић једном реченицом објаснио шта је Осми март

– Надамо се да ће Румунија, посебно током председавања ЕУ у првој половини 2019, задржати високо на листи приоритета чланство Западног Балкан у ЕУ, пре свега Сбрије. То је за нас од изузетног значаја – подвукао је он.

ВУЧИЋ ПОЗВАО ЈОХАНИСА ДА ПОМОГНЕ ОКО КОМПРОМИСА ЗА КИМ

Председник Србије Александар Вучћ изјавио је данас да је председника Румуније Клауса Вернера Јоханиса замолио да помогне напорима Србије за проналажење компромисног решења у вези са питањем Косова и Метохије.

Вучић је на заједничкој прес конференцији рекао да је румунског колегу, за кога је рекао да има немерљив углед у Европи, САД и свету, упознао са разговорима о том питању које је имао недавно са немачком канцеларком Ангелом Меркел, са званичницима ЕУ, као и о свему што је важно за проналажење компромиса.

Како је рекао, Румунија је највећа земља у региону, и имајући у виду и да је једна од пет земаља чланица ЕУ које нису признале самопроглашену независност Косова, замолио је да управо и из тог, неутралног и другачијег, угла помогне да до комприомиса дође.

Председник Србије је подвукао да Јоханис има велики углед у свету и да га је замолио и за личну и подршку Румуније напорима Србије за проналажење коомпромисног решења.

Поновио је да је став Србије да не може да се догоди да једни добију све и други изгубе све, већ и једни и други да буду помало незадовољни и да би то било решење које би било фер и једино правично.

Казна за невезан појас била је 5.000 динара, а сада ће бити дупло већа: А ево колико алкохола возач сме да попије

ПЕРИОД РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДАВАЊА ЕУ МОЖЕ БИТИ ОДЛУЧУЈУЋИ

Србија је веома задовољна што ће Румунија председавати ЕУ почетком 2019. и могуће је да ће то бити и одлучујући период за европску будућност Србије, изјавио је данас председник Републике Александар Вучић.

Он је, на заједничкој прес конференцији са румунским колегом Клаусом Вернером Јоханисом, истакао да Србија полаже велике наде у румунску подршку.

– Ако будемо смогли снаге и храбрости и ако, с друге стране, буде постојала воља за компромисом, онда ће то бити могуће. Ако не, плашим се да тешко да може да нам помогне Румунија или било ко други. Али, у сваком случају, имамо велика очекивања и велике наде полажемо у наше румунске пријатеље и њихову подршку Србији – рекао је Вучић.

Могуће да период румунског председавања ЕУ „баш буде време“, истиче председник, у којем Србија треба да решава неке од својих највећих проблема са којима се суочава, не деценијама, већ вековима.

СРБИЈА И РУМУЊА КОРЕКТНО САРАЂИВАЛЕ У МИГРАНСТСКОЈ КРИЗИ

Председник Србије Александар Вучић подсетио је данас у Букурешту на то да је Србија током мигрантске кризе била брана између других делова Западнога Балкана и Румуније.

Вучић је, на конференцији за штампу после састанка са румунским колегом Клаусом Јоханисом, казао да су Србија и Румунија имале врло коретну сарадњу током најтежег и највећег прилива миграната на територију Србије из правца Македоније и Бугарске.

ДАЧИЋ ОДЛУЧНО: „Београд спремио одговор на албанске опструкције бриселског дијалога!“

Министри унутрашјих послова две земље, према његовим речима, имају добру сарадњу, и остало је још неколико споразума које треба потписати.

– Мислим да наша сарадња по питању безбедности није спорна, али увек може бити још боља, унапређена. Чини ми се да смо у периоду мигрантске кризе, када је Румунија штитила себе, Србија била брана између других делова Западног Балкана и Румуније – објаснио је Вучић.

Вучић је подсетио да је кроз нашу територију прошао највећи број мигараната, а веома мали број је доспео до граница Румуније.

– Румунија је имала и има пријатеља у Србији – додао је он.

Вучић је указао да ће се сарадња са Румунијом поспешити кроз граничне прелазе који ће се још отварати, као и да кроз сарадњу обавештајних служби и полиција може да се сарадња по питању безбедности доведе до перфекције.

– Не видим у тој области озбиљних проблема у будућности – рекао је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КАКО ЈЕ ПАО ДОКТОР СА ВМА: Радиологу убацили камере и бубице у ординацију па открили ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ!

САД не могу да се супротставе стратешким снагама Русије и Кине

НАТО У ПАНИЦИ: Шта то Турска ради са Русијом?

Посланици о законима из области унутрашњих послова

Извор: telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu