Извор: wikipedia.org
Политика Србија

Вучић: Одлука о изборима у суботу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће одлука о евентуалним ванредним парламентарним изборима бити позната већ у следећу суботу, када ће бити одржане седнице Председништва и Главног одбора владајуће Српске напредне странке (СНС) на чијем је челу.

„Одлуку о изборима сазнаћете брзо, већ у следећу суботу, када ће бити одржане седнице Председништва и Главног одбора СНС. То ће бити дан када ће бити донета коначна одлука о том питању. Свестан сам да смо врло близу пораза на градским изборима (у Београду). То не значи да нисам задовољан резултатима нашег рада и да се нећемо борити да на изборима постигнемо што бољи резултат”, рекао је Вучић у интервјуу за Ало од недеље, а чије је изводе лист објавио на свом сајту.

Упитан да ли Србија, која се нашла у процепу између великих сила и њихових интереса, може да се заштити, он је рекао да људи у Србији морају да знају да атмосфера у којој се воде спољна и унутрашња политика није нимало лака и проста.

„Дакле, велике силе и њихови представници штите своје, а не наше интересе, и молим људе у Србији да то разумеју. Ми са свима морамо да имамо добре односе, јер смо сувише мали, али морамо да укажемо на двоструке аршине. Свеједно, морамо да одржавамо добре односе са њима, јер бисмо нестали ако то не бисмо чинили”, навео је председник Србије.

Он је поновио да је за Србију, народ и земљу најважније очување слободе и независности.

„Уколико нам други буду одлучивали о свему, као што имате примере у неким околним земљама, и ко ће да буде тужилац и ко ће да буде судија, и ко ће да буде у некој од агенција, и да независна тела буду само њихова, а да сви они буду независни од нашег народа, а зависни од њих, онда то нема никаквог смисла”, навео је Вучић.

Истакао је да треба градити независне институције, али колико независне од Владе Србије, тако и од влада појединих западних или неких других земаља.

„Дакле, то је политика с којом сам победио, људима је то изгледало као шала, прича, пуста жеља, али веома сам упоран и принципијелан и управо зато се налазимо под тешким притисцима, зато је и странка коју водим под притисцима”, навео је председник Србије и СНС-а.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОТВРЂЕНО: Следеће недеље војна вежба Србије и САД

Хензел: САД и НАТО Србији дугују извињење

ДОДИК: Прислушкиван сам јер нема аргумента за кривичну одговорност

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon