Архивска фотографија, извор: mod.gov.rs
Политика

Вучић: Од Русије ћемо купити шест хеликоптера и систем ПВО

Србија планира да купи најмање шест руских војних транспортних хеликоптера и систем противваздушне одбране, изјавио је председник Србије Александар Вучић у интервјуу руској агенцији Тас, уочи посете Москви од 18. до 20. децембра.

Вучић је подсетио да је Србија од Русије добила шест Мигова 29, који су сад у процесу модернизације и очекује се да буду оперативни у наредних неколико месеци.

„Србија је независна земља, војно неутрална и морамо бити војно снажни како бисмо могли да се бранимо. Надам се да ћу о томе, али и о другим темама“, разговарати са председником Владимиром Путином, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да се нада да ће разговарати и о глобалним питањима и да ће имати прилику да захвали на подршци Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Србије.

„То нису празне речи, већ истинска захвалност“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија на европском путу, а разликује се од других држава у региону по томе што не жели чланство у НАТО.

Према његовим речима, захваљујући Путину односи Србије и Русије се развијају изузетно добро.

„Људи у Србији воле и поштују Русију, али ми смо мала земља и на нас се обраћа пажња само захваљујући Путиновом лидерству. Ако се подсетимо претходника Владимира Путина, Србија је за њих једва постојала“, рекао је Вучић и напоменуо да Путин није важан само за руски народ, већ је током свог мандата водио рачуна и поклањао пажњу српском народу.

Вучић је подсетио и да Београд није увео санкције Москви, нити ће то учинити у будућности.

Београд се, према његовим речима, због добрих односа са Москвом суочава са озбиљним притисцима.

„Дешава се да се на састанцима на Западу, који трају два сата, о везама Русије и Србије говори око сат и 45 минута“, констатовао је Вучић и поновио да су добри односи са Москвом приоритет за будућност.

„Видимо Русију као једног од кључних партнера у будућности у политичкој, економској и свакој другој области“, предочио је Вучић.

Извор: Фонет

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски мировњаци у Конгу су безбедни

Бучна и „згужвана“ расправа о буџету за 2018.

Гојковић накратко прекинула седницу Скупштине Србије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat