informer.rs
Економија Србија

Вучић обишао радове на јужном краку Коридора 10

Председник Србије Александар Вучић је јутрос, у оквиру посете Нишком и Пчињском округу, обишао радове на Коридору 10, у Грделичкој клисури у близини Владичиног Хана.

Вучић је обишао радове на изградњи јужног крака Коридора 10 на деоници Царичина Долина-Тунел Манајле, на локацији Момин Камен, а присуствовали су и потпредседница владе и министарка грађевинарства Зоране Михајловић и в. д. директора Коридора Србије Зоран Бабић.

Пси раскомадали власницу, па нису дали полицији да приђе лешу: Инспектори 8 сати скупљали остатке тела

Председник Србије је прошао трасу аутобусом, заједно са председником Републике Српске Милорадом Додиком и представницима медија.

Укупна дужина аутопута кроз Грделичку клисуру је око 26 км, а састоји се од две деоница: Грделица – Царичина Долина у дужини од 11,8 километара и Царичина Долина – Владичин Хан од 14,3 километара.

У Грделичкој клисури се граде два велика тунела – Предајане дужине 1,8 км и Манајле око један км, затим две велике петље, као и 33 моста укупне дужине 5,7 км.

Радови се финансирају из зајма Европске инвестиционе банке, а укупна уговорена вредност радова је 234,18 милиона евра.

Део Коридора 10 кроз Грделичку клисуру за грађевинаре представља велики изазов и изузетно је технички захтеван терен за изградњу.

ТИНЕЈЏЕР СИЛОВАО МАЛОЛЕТНИЦУ! У њу је био СМРТНО ЗАЉУБЉЕН, а онда јој је ВЕЗАО РУКЕ, НОГЕ И УСТА и обљубио је на градском стадиону!

Траса кроз Грделичку клисуру је ове године добила и први асфалт – 12,6 км.

Мост Врла у Владичином Хану од 644,4 метра је најдужи мост на јужном краку Коридора 10.

Укупна површина косина је око 154.000 метара квадратних на дужини од око 7,5 км.

Такође, измештена је траса регионалног пута М1 (ЛОТ 2) у дужини од 800 метара, као и међународна железничка пруга Београд – Ниш – Прешво (ЛОТ 5) у дужини од 1,5 км.

На косини Момин Камен је изминирано до сада више од 435.000 метара кубних, од укупно 620.000 кубика.

Сав изминирани материјал је одговарајућег квалитета тако да се може искористити за уградњу на свим деоницама кроз Грделичку клисуру.

Ту се граде две петље Предејане и Владичин Хан.

ДА ЛИ СТЕ ЈЕ ВИДЕЛИ? Јована (13) кренула на тренинг и од тада јој се губи сваки траг

На деоници Царичина Долина – Тунел Манајле, у дужини од 6.75 км, извођач је конзорцијум – Интеграл инжењеринг а.д, Интеркоп Мишар д.о.о. и Приједорпутеви а.д.

На самом почетку ове деонице, железничка пруга је, због простора потребног ауто-путу, измештена ка реци Јужној Морави у дужини од око један километар и изграђен је нови колосек за возове.

Траса прелази реку Јужну Мораву мостом Морава 1 дужине 230 метара и непосредно после места Џеп мостом Морава 2 дужине 268 метара премошћава постојећи магистрални пут, реку Јужну Мораву, државни пут другог реда и железничку пругу и прелази на леву страну у односу на постојећи М1, у стеновити каменолом Момин камен.

Ту су новоизграђени вијадукт дужине 377 метара и мостови преко Кучајске долине (дужине102м), реке Соколице (55м) и Козничке реке (142м) након којег моста траса долази до самог улазног портала тунела Манајле.

На траси су урађена два слоја асфалта у дужини од 2,6 км и један слој асфалта у дужини од 4,7 км. Урађен је и изравњавајући асфалтни слој на свим мостовима.

На тунелу Предејане је завршено бетонирање секундарне облоге као и заштита косина на оба портала.

Тренутно се изводе завршни радови на слојевима коловоза и припрема за асфалтирање као и завршни радови на инсталацијама.

(ВИДЕО) ПОБИЛИ ИХ – ПА МРТВЕ ПРЕТРЕСАЛИ! СКИНУЛИ СУ ИМ ПРСТЕЊЕ, УЗЕЛИ ОРУЖЈЕ! Овако је изгледао шиптарски напад на караулу Кошаре!

На тунелу Манајле су пробијене обе тунелске цеви и завршена је примарна тунелска облога.

У току су интензивни радови на бетонирању секундарне тунелске облоге и техничких инсталација тунела.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Марин ле Пен: Уништимо ЕУ изнутра

СПЛИТСКЕ ХУЛИГАНЕ ЧЕКА ПАКАО „Торцида” спрема ломачу за отпаднике!

(ВИДЕО) ОВАКВУ ОСВЕТУ ЈОШ НИСТЕ ВИДЕЛИ: Напали багеристу, а пар тренутака касније

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon