Фото: inserbia.inf
Политика Србија

Вучић о предстојећим изборима

Председник Србије Александар Вучић најавио је да би идуће недеље СНС требало да донесе одлуку о ставу везаном за расписивање парламентарних избора заједно са београдским.

Александар Вучић је новинарима током обиласка „Београда на води“ рекао да не зна какву ће странка донети одлуку, додајући да су изнети аргументи за и против, а он је изнео аргументе против парламентарних избора.

Вучић је рекао да сматра да је важно да се покаже озбиљност, јер су пред нама велики проблеми који треба да се решавају наредних година.

Он је био „Плава звер“, човек кога се и Хитлер плашио (ВИДЕО)

„Не треба да личимо на оне који се крију иза псовки упућених мени, који мисле да је то довољно за освајање гласова. Сматрам да има много важних кључних питања у наредној и наредне две године које морамо да решимо. Мислим да није време за парламентарне изборе“, истакао је Вучић.

Нагласио је да не треба СНС да се на локалним, градским изборима покрива републичким резултатима, и да не би било ништа страшно ако би изгубили.

(ВИДЕО) ПОЛА ВЕКА ЖИВЕЛИ ИЗОЛОВАНИ У ДИВЉИНИ СИБИРА: Нису знали да је био Други светски рат, а желели су само ЈЕДНУ СТВАР!
Наводи да неки улазе у политику због славе, а други како би напунили себи џепове, те додао да СНС не припада тој последњој групи људи, док зна да је политичким противницима то био циљ.

Истиче да други, који су за парламентарне изборе, наводе као аргумент да би, расписивањем избора у фебруару, добили четири године потпуног мира, чиме би могли у потпуности да се посветимо европском путу и решавању проблема.

„То је снажан аргумент, али сам остао при свом ставу. Разговараћемо и верујем да ћемо следеће недеље имати решење“, нагласио је Вучић.

„Они који траже да ОЕБС прати изборе су апсолутни фаворити у Београду“

Сваки има право да жели шта хоће, изјавио је председник Србије поводом захтева опозиције да ОЕБС прати београдске изборе и поручио им да не могу да забране СНС-у да се боре и покажу шта су све урадили у Београду.

„Важно је да људи разумеју. Ја се трудим, од јутрос сам у 6 сати испраћао важне госте на аеродром, отишао у канцеларију и радићу до касно вечерас. Они који би да раде 30 минута дневно траже спас у неком другом, још рачунају да ако дође неко дурги, по могућству из иностранства да не морају ништа да раде, да не морају да имају никакву политику“, рекао је Вучић новинарима.

Како каже, они који траже да ОЕБС прати изборе су апсолутни фаворити у Београду и имају огромну предност, али не могу да забране другима да се боре.

„Ми ћемо да се боримо, немојте да нам забраните што ћемо да се боримо да покажемо шта смо радили и колико смо смањили дугове. Дуг у Београду је смањен за пола милијарде евра“, рекао је Вучић.

Београд је постао велико градилиште, приметио је Вучић и додао да ће људи то да процене.

„Ако се уздате у неког другог и ако сте несопсобни да покријете бирачка места у Београду, ми ћемо да вам чувамо и нећемо ништа да узмемо, као што нисмо ни на председничким“, поручио је Вучић.

„Дачић зна што ја не знам или је желео да мотивише људе“

Председник Вучић каже да изјаву лидера СПС Ивица Дачића о томе да ће београдски избори бити мера Вучићевог останка на власти види као позив лидера социјалиста да мотивише људе да изађу на изборе, али је поручио да се он више неће кандидовати на изборима за председника Србије.

„Можда Дачић зна нешто што ја не знам“, насмејао се Вуцицћ и одговарајући на питања новинара додао да сматра да је лидер социјалиста тиме хтео да мотивише људе да изађу на изборе.

„Али локални избори су локални“, приметио је Вучић.  Како је рекао три најближа сарадника, сва тројица из ДС, Шутановац, Ђилас и Шапић иду у три линије, а у страви ту нема никакве разлике.

„Међу њима никакве разлике нема, заједно су највећи дуг направили, урушавали град“, рекао је Вуцицћ и додао да док су њих тројица били на власти није било готово ниједног градилишта…

Додао је, међутим, да верује да ће сви они „лукаво покушати да кажу да постоје разлике међу њима“.

Он лично, поновио је, неће се кандидовати на следећим председничким изборима, али је при томе уверен да ће на тим изборима победити онај кога он буде подржао у председничкој кампањи.

„Неће грађани више да гласају за нераднике“, рекао је Вучић. Упитан да коментарише написе о томе да ће бивши председник Србије Томислав Николић основати нову странку и да ли је можда са Николићем о томе разговарао, рекао је да тако нешто од њега није чуо.

„Нисам чуо тако нешто од њега – и не верујем у то“, рекао је Вучић.

Охрабрујућа изјава Јункера о Србији у ЕУ 

Изјава председника Европске комисије Жан Клод Јункера, који је рекао да очекује да ће Србија постати чланица ЕУ и пре 2025. године, је веома охрабрујућа за грађане који су могли да чују да председник ЕК рачуна на Србију као чланицу ЕУ пре 2025. године, изјавио је председник Србије.

„Чини ми се да смо први пут на такав начин добили јасну визуру наше будућности“, рекао је Вучић новинарима након што је обишао градилиште Галерије „Београда на води“.

Како је истакао, пред Србијом је још доста посла који треба да уради, те нам, како каже, остаје да будемо храбри и одлучни и покушамо да урадимо све да до 2023. године постанемо чланица ЕУ.

„Мислим да је то могуће. Не обећавам, али мислим да је могуће до 2023. године. Али, остаје још много тога што ми сви, не само политичка елита, већ цело друштво морамо да урадимо“, подвукао је председник Србије.

Подсетио је да је Јункера и када га је срео у Солуну, а затим и у писму које му је упутио замолио за конкретније датуме.

„То увек зависи од нас и нашег рада, већим делом, али и од одлуке земаља чланица, као и од односа према Косову и Метохији, да будем сасвим отворен. Али је охрабрујуће за грађане да су могли да чују да ЕК рачуна на Србију као чланицу пре 2025. године“, рекао је Вучић.

Он је поновио да у земљи мора да се разговара како ћемо да решавамо наше односе са Приштином, што, додаје, грађани морају да знају и разумеју.

Наводећи да има оних који не желе ни да разговарају, председник је захвалио свима онима који то желе и додао да је много научио са округлог стола на којем су разговарали правници, те да очекује да много тога чује и на скупу у Матици српској и оном који ће окупити невладин сектор.

Важно је, да се посветимо најважнијим проблемима, што каже и јесте његов посао.

„Мој посао је да се посветим проблемима и молим оне који би да се сакрију иза некога и нечега нека то чине и убудуће, само немој да ометају оне који хоће да раде и желе да Србија иде напред. Неко мора да доноси одлуке, да се бави послом, а не само мржњом и да твитује…“, рекао је Вучић.

Вучић: Важно да се спусти лопта у односима са Украјином

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је важно да се спусти лопта у односима између Србије и Украјине и да се и даље развијају пријатељски односи две земље.

Вучић је, упитан да ли је на помолу нови дипломатски сукоб након што је Кијев позвао свог амбасадора из Србије на консултације, што је затим учинио и Београд позивајући амбасадора у Украјини на консултације, рекао да се нада да није и да верује да ћемо у најскоријем периоду то успети да решимо.

Како каже, Украјинци су Србима пријатељски народ, као што су и Срби Украјинцима.

Додао је да не жели да комнетарише било чије изјаве и да надлежни органи у Србији раде свој посао.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић половином децембра у Москви

(ВИДЕО) НОВА ТУЧА У ШКОЛИ У ТУЗИМА: После масовног обрачуна црногорских и албанских ђака, отац ударио наставника!

ОН НИЈЕ ЧОВЕК, ОН ЈЕ МОНСТРУМ: Убио је Николу а онда га са породицом данима тражио по насипу

Шта ту жуља Америку: Срби са Русима и Кинезима у паклу Сирије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon