Александар Вучић (Фото: Синхуа)
Политика Србија

Вучић: Нисмо уводили санкције Русији и нећемо то учинити

Србија није уводила и неће уводити санкције Руској Федерацији, поновио је у Њујорку председник Републике Александар Вучић.

Он је за телевизију „Пинк“, упитан да ли би, у контексту отварања Поглавља 31 у преговорима са Европском унијом, могло да дође до притисака да Србија уведе санкције Русији, као што спекулишу поједини медији, рекао да Србија уводила санкције Русији и да неће то учинити.

Вучић је, говорећи о разговорима које је водио у Њујорку истакао да они нису били лаки, али да од лаких разговора нема бољитка.

„Ако неко мисли да су разговори овде лаки, и да је једноставно да то изнесете… Па — нису. Али од лаких разговора бољитка нема кад се решавају тешке теме“, рекао је Вучић.

Како је рекао, данас се види да је Закон о раду био сигнал промена у Србији, који је донео бољитак и највише утицао на смањење незапослености на 12 одсто, иако су, како је рекао, сви били против њега и говорили најгоре о њему.

Зато смо, подвукао је, данас поштовани у свету.

„Видите колико се мучи председник Француске Макрон да спроведе такав закон у својој земљи, зато што је најлакше живети на старим привилегијама. Зато је данас Макрон поштован лидер, зато што такав закон гура и зато што ће успети, уврен сам у томе, макар имао пет милиона људи на улицама“, рекао је Вучић.

Зато је важно, додао је, да и људи у Србији могу да имају руководство које ће да се бори и разговара са свима — и са онима који му се свиђају и који му др не свиђају, али који могу да донесу добре резултате.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Београдски аеродром услужио више од четири милиона путника

Лавров: Односи Русије и САД нарушени због русофобичне хистерије

Русија и Кина се спремају за могући рат

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat