Вучић (Фото: Синхуа)
Политика Србија

ВУЧИЋ: Неће бити санкција због КиМ

Неће бити никаквих санкција Запада када је реч о решавању проблема Косова - поручио је председник Србије Александар Вучић.

ОН ЈЕ УБИО УКРАЈИНСКУ МИЛИОНЕРКУ У КОТОРУ?! ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА НА НОГАМА: Расписана потерница за Арсенијем Становићем!

Коментаришући медијске наводе о плану земаља Квинте – Велике Британије, Француске, Италије, Немачке и Америке – да убрзају план за увођење тзв. Косова у УН, Вучић је рекао да је „начуо шта неки нуде као своје принципе и начела“:

– Нешто ми је полузванично саопштено. То није ништа посебно ново.

Он је казао да није видео никакв документ са недавног састанка Квинте у Вашингтону, али да оно што се тамо могло говорити и не може бити неко велико изненађење, јер је реч о земљама које су признале независност Косова. Према његовим речима, оне покушавају да виде шта могу да учине за Србе да би и они признали независност у границама самопроглашене државе.

(ВИДЕО) СКАНДАЛЧИНА ЈЕ БЛАГА РЕЧ! Најсмешнији пенал ИКАДА, а судио га је ОНАЈ АРБИТАР ОБРАДОВИЋ!

Председник је, након обиласка новог објекта Института за онкологију и радиологију у Београду, рекао да смо за овакву ситуацију и веома лоше околности у којима се решава проблем Косова и Метохије, донекле и сами одговорни, због погрешне политике и неких потеза Србије „којима смо практично ставили печат на коверат косовске независности“. Подсетио је да смо имали 1999, па 2004, а затим 2008. годину када је једнострано проглашена независност Косова, а неки, како је рекао, бежали у Румунију, уместо да предузимају кораке. Други су се пак скривали:

– Десиле су се грозне ствари за које смо делимично одговорни сами ми, посебно за Међународни суд правде, захваљујући глупој и неодговорној политици појединих људи. А сада се борим да из амбиса извучемо земљу и постигнемо највише за нашу државу и грађане. Наставићемо ту борбу.

РАЗБИЛИ СУ МИ ЛОБАЊУ И РАСЦЕПИЛИ МОЗАК! Стравично сведочење Нишлије кога су умало убили разбојници!

Према његовим речима, Србија је данас јача, а позиција земље била би снажнија да је својевремено, „у тим кључним годинама, имала озбиљније, одговорније и снажније руководство и да се неки нису борили само за власт преко Американаца“.

МАРАДОНИ АМПУТИРАНА НОГА?! Упуцани ММА борац из Панчева ИЗБОРИО СЕ ЗА ЖИВОТ, али последице остају!

Вучић је нагласио да се више плаши „пузајућих проблема“ за Србију попут одласка људи и слабог наталитета.
Одговарајући на питање о комеморацији у Блајбургу, председник Србије је казао да није ни први ни последњи пут да се то дешава, али да Срби и Хрвати само здружени могу да опстану:

ЛЕГИЈА ОТКРИО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ О АРКАНУ: Његова гарда још увек постоји и делује по Србији!

-Зато се залажем за макроекономску унију. Без граница, са сличним таксама, да све упростимо, да све иде без баријера. Тако ће бити више посла и више будућности за све. Ако то људи разумеју имаћемо шансу, ако не – ништа – казао је Вучић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Да ли се у Бањалуци кува обојена револуција?

МАДРИД И БЕОГРАД У ЗАЈЕДНИЧКОЈ БОРБИ ЗА КиМ: Може ли Шпанија да буде „адвокат“ Србије у бици која долази?

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: У Српској нема услова за збрињавање миграната!

Извор: Вечерње новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
17°
Sat
16°
Sun
18°
Mon
11°
Tue