Политика Србија

Вучић: Не очекујем чуда од посете Хрватској, али ће разговори бити лековити

Бићемо спремни за тежак, непосредан и отворен разговор на све теме, рекао је председник Александар Вучић коментаришући најављену посету Хрватској. Одлуку шпанске владе да Косово искључи из преговора о проширењу ЕУ председник Вучић сматра логичном.

Идем у Хрватску, не очекујем чуда, али сам сигуран да ће разговори бити лековити, рекао је председник Србије Александар Вучић.

ОПШТИ ХАОС ЗБОГ НАЈАВЕ ПОСЕТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ Хрвати заратили због Вучића!

Вучић је уверен да ће са хрватском колегиницом имати добре разговоре, а на питање како види чињеницу да су председница и влада у раскораку, напоменуо је да не разуме сасвим аргументе да није време за посету, али га прихвата.

„Ако Хрватска, и поред позива председнице, хоће да каже да нисам добродошао – хвала, ако не желе да разговарају – хвала. Не пада ми на памет да подилазим било коме, да се додворавам. Штитим интересе Србије“, рекао је Вучић.

УЖАС У ШКОЛИ НА БАНОВОМ БРДУ: Љубоморни младић (21) избо по врату ученика (15) због бивше девојке!

Каже и да је уверен да су односи са Хрватском бољи.

„Имамо боље односе, на рационалан начин решавамо проблеме. Мислим да то мора да буде одговор и једне и друге стране. Мислим да су разговори потребни када имамо проблеме, када се они виде и зато хоћу да идем у Хрватску и да се борим да имамо мир и стабилност“, поручио је Вучић.

Како је рекао, жели да се бори да грађани Србије имају бољу будућност, да Срби у Хрватској имају бољу будућност, као што је спреман да помогне Хрватима који живе у Србији да остваре сва права.

КАМЕНОВАНА ПОРОДИЧНА КУЋА ОЛИВЕРОВЕ ПРВЕ ЖЕНЕ МАРИНЕ: Шок у Митровици, Оливер је убијен у истој улици, на 20 метара одатле?!

„Бићемо спремни за тежак, непосредан и отворен разговор на све теме, јер не желимо да бежимо ни од једне теме, од несталих, до решавања имовинских права Срба, права на пензије до тога да у појединим селима где живе Срби нема струје, али и да помогнемо хрватској заједници“, истакао је Вучић.

„Став Шпаније логичан“

Председник Вучић одлуку шпанске владе да Косово искључи из преговора о проширењу ЕУ сматра логичном, те прецизира да, према председнику Европског парламента Антонију Тајанију, обавезујући споразум о КиМ „не подразумева признање“.

Наиме, на опаску новинара да је Тајани јуче у Београду рекао да обавезујући споразум не подразумева независност, Вучић је приметио да је Тајани рекао да споразум не подразумева признање.

„Не, он је рекао ‘не подразумева признање’, ако то смем да кажем“, прецизирао је Вучић и додао да још нема тачне форме у којој би тај споразум требало да буде потписан, те да неке земље, рецимо, инсистирају на моделу две Немачке.

ОВУ СЛИКУ СУ СЕ ПЛАШИЛИ ДА ОБЈАВЕ: Ћелави Љуба Земунац у црногорском затвору!

„Постоје предлози да се наши спорови с Албанцима реше пре тога, сматрам да није добро да одржавамо замрзнути конфликт, али ни да опстављамо тај проблем нашој деци“, рекао је Вучић.

„Ниједна страна неће бити задовољна“

Како је Вучић приметио, зна да то нико не воли да чује, али тај се проблем мора решити.

„Треба, међутим, и да нас разумеју, ми ћемо учинити све да се проблем реши, али морају и други да чине компромисе, ми смо спремни, али то се мора решити“, поновио је српски председник приметивши да ће решење највероватније бити такво да обе стране буду подједнако незадовољне или свака мало задовољна.

Како год да се предложи ниједна страна неће бити задовољна, прокоментарисао је, те додао: „За танго је потребно двоје, зато морају компромисе да чине обе стране“.

„Ако успемо, биће добро, а ако не успемо не би било први пут, већ хиљадити у нашој историји, али то не би било добро за Србију и за Србе“, рекао је Вучић.

Најавио је да би ове године у Србију могао да дође шпански Краљ Фелипе, којем је, како каже, поновио позив за посету током економског форума у Давосу.

ДРАМА У ДОМУ ЗДРАВЉА У ГРОЦКОЈ: Жена пребила медицинску сестру, а онда јој запретила! РАЗЛОГ ЈЕ СВЕ ШОКИРАО!

„То би била још једна страховито важна посета за Србију“, рекао је Вучић те додао да, након Аустрије и Хрватске, које ће посетити наредних дана, овог месеца планира и посете Бугарској и Румунији.

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ: Подићи ћемо спомен комплекс браниоцима Београда и мајору Гавриловићу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШИПТАРСКА СВИЊАРИЈА! Хоће да дају Кандићки Нобелову награду за мир ЈЕР ЈЕ ПРОДАВАЛА СРБЕ ХАГУ!

Путин дао зелено светло: Русија прави нову супертешку ракету

У Београду преминуо радник повређен у експлозији у фабрици оружја

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
20°
Sun
21°
Mon
16°
Tue
21°
Wed