Александар Вучић, извор: РТ
Политика Србија

Вучић: Македонија ће гласати за Косово у УНЕСКО, али нема разлога за бригу, штитићемо ОБРАЗ СРБИЈЕ!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да нема никаквог разлога за велику бригу због кризе у односима Београда и Скопља, али је истакао да морамо да штитимо нашу државу и образ Србиј.

– Не желимо сукобе, нити ће их бити, али морамо да штитимо државу и образ Србије- рекао је Вучић за РТС.

Он је истакао да су Срби и Македонци два блиска и пријатељска народа, без обзира на односе актуелних власти и изразио уверење да ће то власти у Скопљу имати у виду, као што ће српске власти имати на уму.
– Тешко је пронаћи ближе народе од Срба и Македонаца. Желим да подсетим грађане Србије, Македонија је признала независно Косово. Ухапсили су владику СПЦ, држан је у притвору годинама, ни ту ништа нисмо урадили.

Вучић је говорио и о присуству агента БИА Живаљевића у Скопљу рекавши да су неки сматрали да је баш он одговоран за догађаје у Собрању.

Према Вучићевим речима, Живаљевић није отишао тамо сам.

– Ћутали смо по том питању. Живаљевић је питао највише представнике извршне власти у Македонији и питао их да буде тамо, били су упознати са његовим присуством. То је искоришћено за кампању против Србије. Тражили су ми да га повучем. Али како смо га повукли, притисак се појачао – наводи он.

Српска контра-обавештајна служба је снажна, сматра председник Србије.

– Покушава да се створи једна политичка прича у коју покушавају да увуку Србију – каже Вучић. – Они добро знају шта све знамо – прокоментарисао је Вучић изјаву Ивице Дачића који је македонаској влади поручио да Србија зна шта се макодонска влада договорила.

– Знамо све што чините, молимо вас, немојте, иако сте признали Косово… Ја вам кажем гласаће за пријем Косово у УНЕСКО – сматра Вучић. – Сутра ћу пристојно разговарати са Заевом. Хајде да радимо на економији, признали смо вас под вашим уставним именом сви знају да ми једини немамо никакве претензије према Македонији.

Што се Косова тиче имамо 1 посто шансе да тај проблем решимо, спреман сам и да у једном ширем и ужем формату о томе разговарамо – рекао је Вучић.
Према Вучићевим речима, имамо убедљиво највећи извоз у Западном Балкану.Индустрија је та која подиже српску привреду. Вучић је рекао да је данас имао 8 састанака са представницима различитих компанија.
Вучић је најавио да у Србију стиже најмање једна до две фабрике у најкраћем могућем року. Једна од фабрика је из једне од најразвијенијх земаља ЕУ, а своје фабрике изградиће у Краљеву.

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРОВОКАЦИЈА: У Бањалуци најавили скуп подршке НАТО

ДФ: Ако Ђукановићев режим гласа за пријем тзв. државе Косово у Унеско, Србија да повуче дипломате

Амфилохије: Продају душу за НАТО и ЕУ

АТЕНТАТ НА ЗДРАВКА МАМИЋА: Упуцан извршни председник загребачког Динама

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat