Printscreen
Друштво Политика Србија

Вучић: Кључно да задржимо младе у земљи

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у разговору са подмлатком Европске народне партије (ЕПП) да је очување мира и стабилности предуслов за напредак и економски развој наше земље, а да ће у будућности од кључног значаја бити да покушамо да задржимо младе у земљи.

То је, како је констатовао, у процесу глобализације врло тешко, а и чланице ЕУ то знају – да су, после учлањења у ЕУ, грађани из сиромашнијих земаља одлазили у богатије.

Милица Заветница ошинула по Кокану Младеновићу због блаћења српског народа

„Покушаћемо разлику у богатству према западним земљама да смањимо у наредном периоду, како бисмо сачували добар део наших младих да остану у земљи“, поручио је Вучић.

Он је подмлатку партија из ЕПП групе у Европском парламенту рекао да се Србија налази на европском путу, путу очувања мира и стабилности у нашем региону, те да је мотор развоја Европе и региона.

ХОРОР НАДОМАК ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: Девојка изодена ножем, извађена јој слезина, а све због јакне

Истакао је да су, посебно у овом региону, неопходни пуна посвећеност, рад и опредељеност за мир, али и поштовање других народа.

„У Србији смо поносни на чињеницу да изузуетно поштујемо жртве других народа из претходних сукоба и сами гонимо оне који су починили ратне злочине, а припадају нашем народу, и с тим ћемо наставити“, рекао је он.

(ВИДЕО) ЦРНА ГОРА ОВО НЕ ПАМТИ, ВЕТАР И ВОДА НОСИЛИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! Таласи на мору огромни, а удари југа достижу 100 километара на сат!

Уз очување мира и стабилности можемо, како је казао, да направимо и већу економску унију на Западном Балкану, у којој наши камиони не би чекали на границама по два до пет дана, у чијим оквирима би имали у потпуности слободну трговину, изједначен већи број такси, царина и пореза, те простор за бржи економски раст свих земаља и привлачење већег броја страних инвеститора.

ОВО ЈЕ ПРАЉКОВО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Било је запечаћено до његове смрти, ево шта је написао

Указао је да политичке партије, које припадају ЕПП, а чији је СНС придружени члан, имају највећу одговорност у данашњој Европи, јер су најважније и најмоћније партије које у њиховим земљама имају власт или су најдоминантније опозиционе странке.

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

„Моћи ћемо да рачунамо, уз разумевање да опасности постоје, да ћемо успети да их предупредимо, победимо и да ћемо моћи да учествујемо у стварању рационалне, успешне, одговорне и успешније Европе са Западним Балканом и Србијом као мотором развоја, не проблемом, већ шансом. Мотором развоја саме Европе и целог југоистока Европе“, поручио је он. Делегацији омладине ЕПП пренео је да је Београд увек био на раскрсници где су се сукобљавале империје, и да је некада главни град био подељен између Турске и Аустро-угарске империје, а да данас припада само Србији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БАНЕ ТРИФУНОВИЋ: Саша Јанковић није способан да води ниједан покрет – ЧИСТО СУМЊАМ ДА ЈЕ ОН ОПОЗИЦИЈА!

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Ево како је пао краљ синтетичких дрога

Стефан Стаменковски: Војно-техничка сарадња са Русијом је предуслов за решавање ситуације на КиМ

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat