Printscreen
Политика Србија

Вучић: Имамо доказе о веома офанзивном деловању против Србије у Македонији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су запослени у Амбасади Србије у Македонији повучени на консултације након што је од надлежних обавештајних органа „добијено довољно доказа о веома офанзивном деловању против органа и институција Србије“.

Он није хтео да износи детаље, али је истакао да Србија жели да има добре односе са Македонијом, али и да мора да се припреми и прилагоди новим околностима.

„Наше је да наши људи буду припремљени и спремни. Биће неких промена у нашем особљу и да заштитимо пријатељство наше са Македонцима, а и како да се понашамо у новом окружењу“, рекао је Вучић.

Много је шпекулација и мислим да ће у наредних десет дана све бити много јасније

„Ми ћемо своје интересе да заштитимо и градићемо добре односе са Скопљем“, одговорио је председник на питање да ли криза у односима са Македонијом има везе са чланством Косова у Унеско, и додао:

„Али, како бих вам рекао, ти односи ће морати да буду засновани на узајамном поштовању. Да ли ће Албанци да уврсте Косово на дневни ред скупштине Унеско… Наш је посао да заштитимо интересе Србије, а да при том не нарушимо интересе других земаља“, рекао је председник.

Указао је да ту, међутим, има мешања неких других сила:

„Има мешања неких других сила. Наше је да умемо да одговоримо и да умемо да заштитимо своје деловање од утицаја спољних фактора…“, рекао је председник.

Упитан да ли мисли на Русију, одговорио је: „Нисам помислио на Русију“.

Председник је поновио да ће Србија наставити да развија пријатељске односе са Македонијом.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„Упомоћ, силовање!“: Крвава девојка вриштала и бежала од мигранта из јавног WЦ-а!

Аутомобил улетео у аутобуско стајалиште, има мртвих! (ВИДЕО)

Објављен списак: Ко би могао да наследи Путина

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri