Политика Србија

ВУЧИЋ: Харадинај је јавно признао да Косово није држава!

Председник Србије Александар Вучић гостује у Јутарњем програму на Телевизији Пинк, и говори о Тачију, Харадинају, НАТО пакту, као и свим актуелним политичким и друштвеним темама

– Немачка, са Француском и Италијом, најважнија земља ЕУ, али немачка је свакако најбитнија. Много је глупо када неки људи мисле да можете да се развијате на европском континенту, а да не сарађујете са Немачком. Ми имамо велике разлике у односу са Немачком по питању Косова, али ми са њима опет имамо највећу трговинску размену.

Говорећи о изјавама Рамуша Харадинаја, председник Србије је навео да за Србију годинама трају „тешки тренуци“, да сада треба да се решава косовски чвор, као и да се тим питањем баве три стране.

ПАКЛЕНИ ПЛАНОВИ АЛБАНСКИХ ТЕРОРИСТА И ЊИХОВИХ ЗАПАДНИХ МЕНТОРА! Шиптари користе Сирију да би отели север Косова?!

– Нама су стално тешки тренуци, да ли ми то можемо или не можемо, видећемо. Са једне стране имамо нас у Србији, са друге стране су приштинске власти, али имамо и Американце, што сте могли да чујете од приштинског Харадинаја. Он је признао да нема спољну политику. Ако немате тај стуб државности, не знам шта тражите од нас – рекао је Вучић.

Како је рекао, Србија пре свега води разговоре са САД, а затим и са Великом Британијом и неким земљама у ЕУ које драматично различито доживљавају Косово.

– Политика је таква да обе стране увек морају да буду криве, да се и једни и други држе за узде, а поготово да Срби увек буду за нешто криви. Кад год они неког изубијају или ухапсе из Србије, они увек позивају обе стране на уздржаност. То је њихов језик, то смо научили, јер они подржавају Приштину – рекао је он.

(ВИДЕО) СИРИЈСКА ВОЈСКА СНИМИЛА НОВИ НАПАД! 9 ракета ноћас оборено изнад авио-базе, Пентагон тврди: НИСУ НАШЕ!

Вучић је рекао и да „није био тренутак да се Харадинај обраћа у српским медијима“, али је додао и да он „не уређује медије по Србији“, али да је на Косову „забрањен“.

– Ја сам тамо забрањен јер се плаше шта бих ја могао да кажем – казао је Вучић.
Нису нама противници у косовском питању Албанци, већ они који су стварали ту државу и који су нам отимали ту територију, рекао је Вучић и подсетио да је независност Косова проглашена 2008, да је Србија неспретним питањем пред Међународним судом правде томе дала легитимитет и да не разуме примедбе критичара који наводно страхују од тога да ће он предати територију Косова и Метохије. Он је нагласио и да треба знати да „када говоре Харадинај и Тачи и људи у Србији помисле да су то рекли Харадинај и Тачи, да је њима неко рекао то да кажу“.

ХОЋЕ ЛИ СИРИЈА ДОБИТИ РУСКИ С-300: Погледајте шта је о томе рекао Лавров!

Коментаришући хапшење директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марка Ђурића у северном делу Косовске Митровице, Харадинај је заб телевизију Хепи казао да је то била „чудна и незгодна ситуација“ у којој су како је оценио, грешку направили Ђурић и Србија.

Поново се осврћући на поједине критике, Вучић истиче да је просечна плата већа, да су изграђени ауто-путеви и људи виде да је Србија на добром путу.

– Немачку не можемо да победимо – каже председник.

Говорећи о изјави Борка Стефановића да је води чудну политику и да је настављач Ђинђићеве политике, Вучић каже да Ђиласови имају идеју разарања.

– Од 2007, за пет година Ђилас је стекао стотине милиона евра. Никакав студент, никаква посебна памет, не разликује се много. Нису смели да покажу индексе, а годинама су причали причу о дипломама. Ипак, стекли су огромно богатство. Њихова идеја је да се обогате, да се представе као заштитници сиротиње и дају јој мрвице – каже Вучић.

Говорећи о нишком аеродрому, председник истиче да су по Уставу аеродроми државни и да је ово питање измишљено и сумануто.

– Чак и у такве ствари су се петљали чудни фактори, и то не само из наше земље. Неко хоће да ослаби позицију Србије по питању Косова и Метохије. И то не неки, него многи! Имамо много снажних фактора против себе и морамо да се боримо за њихову наклоност, код неких чак и за пријатељство. Они који се боре против, имам питање: да ли су сви они људи који су гласали за СНС са Косова луди? 80 одсто оних који нису ни посетили КиМ највише говоре о решењу за ову територију. Седе у Београду, али одлично знају како ће нешто да дају или не дају – каже председник.

Његова политика је, како каже, „пружамо се колико смо дуги“.

(ФОТО) ТРАГЕДИЈА ВЕКА: Мала Милица (3) је села на ношу. У следећем моменту, отац ју је затекао у локви крви у купатилу

– Не тражите од нас да трошимо и поклањамо новац како бисмо се додворавали било којој групи становништва. Успели смо да излечимо своју земљу, није нам то пало са неба већ смо радили вредно. Смањили смо незапосленост, па су тако Албанци из Македоније радили Београд на води. У обиласку тунела код Предејана радили су нам Албанци из Македоније – више немамо ни довољно радника. Надам се да људи ово виде. Зар не мислите да би ми било лакше да се додворавам Западу? Па управо зато ме поштују и нисам будала да водим Србију главом кроз зид. Нећу да водим људе у ратове и да седим у Београду и коментаришем. Ми смо нација у опадању и то не разумемо! Зато молим грађане да виде да им је отаџбина у опасности – каже Вучић.

Током састанка са Меркеловом, како каже, трудио се да искористи све време да изнесе све због чега је дошао.

– Наравно да нећу да једем шницлу, већ да се бавим заштитом нашег народа. Наравно да нисам ни спавао. Који одговоран човек би спавао пред тако важан састанак. Меркелова види колико сам забринут и то разуме. Чујем разне будале које конструишу по питању хапшења Марка Ђурића, а ја и данима после не могу ни да се насмејем јер знам колико смо близу сукоба били – каже Вучић за Пинк.

Он је подсетио да је зауставио воз ка Митровици на 70 километара од града, а да су Албанци послали војску као провокацију.

– Воз нису ни видели, али смо ми видели њихову провокацију. Објасним ово најважнијим круговима на западу, а онда се појаве демонстранти. Некима сам крив јер разговарам са Путином, други што разговарам са Меркеловом. Мислите да је Србија велика сила која може без Меркелове, Путина Макрона? – каже председник.

Вучић каже да има намеру да „спасе Србију из провалије у коју су је бацили Тадић, Јанковић, Јеремић и остали“.

– Улепшаваћемо Београд, Србију, отвараћемо фабрике… Али, када неко толико мрзи, честитам им. Ја имам снове о стабилним финансијама и сигурној будућности нашој деци. Политика ми је мир, стабилност и да свом снагом, знањем, упорношћу и радом штитимо интересе нашег народа. Када је сарадња Србије и Српске била боља? Никад. Грађани сада осећају подршку Србије – каже Вучић.

Људи, ми полако нестајемо

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће јавни дуг Србије до краја године пасти на 52 одсто, што је један од мањих у Европи.

Вучић је указао да је прошле године наша земља остварила 2,6 милијарди евра инвестиција без значајних приватизација.

– Остале земље региона, укључујући и Хрватску, заједно нису имале толико страних инвестиција. То није пало с неба, већ је неко морао да ради вредно, да би инвеститори препознали добар амбијент – објаснио је он.

Вучић је указао и да је смањена незапосленсот на 12 до 13 одсто.

Међутим рекао је да се суочавамо са недостатком радне снаге.

Као пример навео је обилазак радова на Београду на води, где је видео, како је пренео, људе који не говоре добро српски, а када је питао одакле су испоставило се да су Албанци из Макеодније, а сада су тамо радници из РС.

Исто тако приликом обиласка радова на аутопуту видео је да раде Албанци из Македоније, јер немамо довољно радника више.

– Када то кажете Србима они кажу “ма јесте“ – додао је он.

Рекао је да није од оних који терају народ да иде главом кроз зид, да ће он да иде главом кроз зид ако треба, али народ не, и да их не води у ратове.

– Ми имамо проблема ко ће да остане у Србији. Ми смо нација у опадању. Намерно сам избегао синтагму да смо народ у нестајању. Некада нисмо имали ни Београд, али смо увек успевали да очувамо национално биће и корпус. Ми полако нестајемо. Зваћемо се некаквим Хазарима, и биће у реду – критиковао је он.

Нишлијки врачара прорекла смрт у јуну, па јој узела 400.000! Пошаљи ми аутобусом сво злато које имаш у кући и паре, иначе ћеш умрети

Висока је цена погрешне политике која је вођена

Висока је цена изгубљених ратова и погрешне политике која је вођена, рекао је данас председник Александар Вучић одговарајући на критике из опозиције, које, каже, нтити су конзистентне, нити аргументоване.

– Чујем да неки кажу да бих дао територију за фабрике! Па шта сте ви урадили? За ваше време Косово је прогласило независност. Хоћете да не платимо цену? – запитао је Вучић.

Приметио је да му час пребацују што је разговарао с Путином, после што је реазговарао с Меркел, те да је јасно да не знају шта хоће, нбити имају став, осим да њега критикују, и то као да смо, каже, ми нека велика земља па не морамо да имамо партнере и саговорнике.

– Хоћемо нове фабрике и имамо фабрике, за разлику од времена када су продаване и уништаване. Без фабрика нема ничега. А коју териорију дајемо? Ону коју су 2008. прогласили као независну, а за коју се данас непрекидно боримо – истиче председник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИРАЧАНИ ИЗАШЛИ НА УЛИЦЕ: „ПРЕСТАНИТЕ УНИШТАВАТИ СИРИЈУ КАО ШТО СТЕ УНИШТИЛИ НАШУ ЗЕМЉУ“

САСЛУШАНА МИЛАНА ШИШИЋ ИЗ БОРЧЕ: И даље у телефону чувам Јеленину последњу поруку

(ФОТО, ВИДЕО) ЈЕЗИВА ЕПИДЕМИЈА ХАРА АУСТРАЛИЈОМ: Доктори у паници, апелују да се ШТО ПРЕ нешто предузме

Извор:  informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue